dysko

Небојша Вукановић: Јаја, цвијећа, хљеба и игара до нове народне побједе

Док те мами шећером те храни, а кад те намами и хљеба ти забрани Млади СНСД подијелили васкршња јаја корисницима Дома пензионера на Градини… Градска администрација обезбједила васкршња јаја и пакете за породице са четворо и више дјеце. Млади СДС-а организовали акцију чишћења излетишта Студенац…. Млади НДП-а засадили 60 садница кестена на излетишту Ушће код […]

петак, 18 априла, 2014 / 06:33

Док те мами шећером те храни, а кад те намами и хљеба ти забрани

Млади СНСД подијелили васкршња јаја корисницима Дома пензионера на Градини… Градска администрација обезбједила васкршња јаја и пакете за породице са четворо и више дјеце. Млади СДС-а организовали акцију чишћења излетишта Студенац…. Млади НДП-а засадили 60 садница кестена на излетишту Ушће код Требиња…. Млади СДС даривали цвијеће дамама за 8. март…

Ово су само неке од вијести са великих друштвено-корисних и хуманитарних добровољних акција подмлатка наших водећих странака које желе и на овај начин да помогну својим грађанима.

Хуманитарци појачавају рад и активности у изборним годинама, а судећи према ентузијазму испољеном још на почетку године пред нама је велико топло и хуманитарно љето. Гладни ће се нахранити, жедни напити, незапослени запослити, а вриједни прегаоци предвођени визионарским вођама успјеће да ријеше многе егзистенцијалне проблеме сиромашног и обесправљеног народа.

Почело се скромно, са каранфилима, кестењима и јајима, али не треба сумњати да ће уз помоћ ХЕТ-а и градског буџета народни усрећитељи до октобра бити далеко издашнији према својим поданицима. Улицама ће почети да тече мед и млијеко, пензионери ће уз чекове на прагу своје куће добијати гратис брашно, уље, шећер, а многи овнови и волови биће ритуално жртвовани под шаторима у ритму народног мелоса уз пиво, вино, глас и стас силиконских љепотица.

Много Нијемаца, Швајцараца, Норвежана, Аустралијанаца и Данаца позавидиће нашој срећи, оптимизму и весељу, и кад виде лежеран и лагодан живот уз доста хљеба, меса и игара схватиће шта све пропуштају јер живе у уређеним и досадним државама гдје се премијерима сијече глава због једне боце вина.

Као што лаковјерним и наивним дјевојкама љубав до срце најлакше долази преко уха и шапутања њежних ријечи ласкавих заводника, тако и наш народ воли кад га политичари ватреним говорима и сулудим обећањима под шатором уз роштиљ и хладно пиво хипнотишу и из сурове реалности преведу у царство лијепих снова.

Зависно од процента масноће меса и алкохола у пиву, хипноза може потрајати и неколико мјесеци, а потом пропорционално исти број година траје тријежњење и стање мамурлука.

Након више сеанси и изборних циклуса понеко схвати да наши политичари већ на првом часу добро изуче пословицу "Док те мами шећером те храни, а кад те намами и хљеба ти забрани…".