Небески тим: Милуновић најавио помоћ клубу из којег је 11 бораца дало живот за Српску

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске подржаће Фудбалски клуб /ФК/ "Козара" у Доњим Орловцима који планира да изгради трибине, те наставити да помаже одржавање меморијалног турнира, рекао је данас ресорни министар Душко Милуновић.

среда, 3 новембра, 2021 / 20:01

Милуновић је након посјете клубу рекао новинарима у Приједору да је страшна трагедија да из једног фудбалског клуба погине 11 бораца у одбрани Републике Српске, као што је то случај са ФК "Козара" у Доњим Орловцима код Приједора који постоји 46 година.

"Они су након рата сачували и клуб и успомену на своје играче који су, поред тога што су имали велико спортско срце, имали и велико патриотско срце и положили су животе за нашу отаџбину", рекао је Милуновић.

Он је подсјетио да је Министарство прошле године помогло да се одржи меморијални турнир и да ће то чинити и у будућности.

"Овај клуб то заслужује. То заслужују потомци наших погинулих бораца који су овдје у овом клубу и који се друже и имају спортске резултате и ми смо се данас договорили, они желе овдје да направе трибине и Министарство ће им пружити подршку да амбијент који овдје имају учине још љепшим", додао је Милуновић.

Члан управе ФК "Козара" и предсједник мјесне борачке организације Доњи Орловци Предраг Гњатовић рекао је да је клуб далеке 1975. основала група спортских ентузијаста на челу са Милутином Кесићем Јутом и дошла на идеју да изгради стадион.

"Кроз клуб су прошли многи млади спортисти и постизали запажене резултате. Нажалост, десила се та 1991-95. када се наших 11 фудбалера одазвало да бране отаџбину и ја увијек кажем никада не умиру они којих се сјећамо и које посјећујемо. Зато смо и данас овдје, имамо велику част посјетом министра борачко-инвалидске заштите Републике Српске који нам је дао подршку да наставимо даље са одржавањем меморијалног турнира и ја се искрено надам да уз овакву сарадњу то неће изостати ни у будућем периоду", додао је Гњатовић.

Министар, представници клуба и представници Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приједора положили су вијенац на споменик фудбалерима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.