Не пада снијег да покрије град него да покаже нерад

Како је умро Тито, нико ништа не ради. Нити жели, нити зна. Снијег, почетком Фебруара, направио катаклизму. Рајко Васић Медији и неодговорне мудоклапчине стварају претпотопно стање. Снијег од пола метра, барем на бањолучком подручју, предстаља се судњим даном. Тамо далеко, на Истоку, јавља се о снијегу од неколико метара. Тако се лаже јавности да су […]

петак, 10 фебруара, 2012 / 07:49

Како је умро Тито, нико ништа не ради. Нити жели, нити зна.
Снијег, почетком Фебруара, направио катаклизму.

Рајко Васић

Медији и неодговорне мудоклапчине стварају претпотопно стање. Снијег од пола метра, барем на бањолучком подручју, предстаља се судњим даном. Тамо далеко, на Истоку, јавља се о снијегу од неколико метара. Тако се лаже јавности да су мјестимични сметови вишеметарски снијег који је нападао равномјерно по цијелом подручју.

Новинари стварају панику, грађани нападају власт, свака кућа се проглашава одсјеченом од свијета, Бореновић и слични ловци у мутном узели лопате и хватају јефтине народне поене. Лопатају демократски прогрес, СТЈ.

Новинарску нејач, без искуства у животу и у географији, изузев релације кућа диско, диско кућа, редакције шаљу да се сликају крај путева и да кукају као је Бјелац Закрко.

Влада се претворила у диспечерски центар, скупља багере и шаље у одсјечене општине. Спашен је Калиновик, спашава се Србиње, Трново се негдје заборавило.

Да ли је, међутим, стање такво каквим се представља?

Неку вече, нека људина из Сарајева прича како је то Некад Било. На два, три трамваја, вели, монтирају се грталице и они возе, свако по својим линијама, како снијег пада тако га и разгрћу. И бог те веселио. А сада, паника, радне акције, мобилизација, дајте лопате да се чисте шине. А тек петог дана новинари су пронашли човјека који коњима и грталицом чисти сеоске путеве. Ако нема људи, барем има коња, а грталице се праве од двије дебље даске.

Стање, дакле, није такво каквим га у сарајевским и другим медијима представаљају новинарчићи и службеничићи.

Није ни око Бањалуке такво каквим га новинарице аматерице представљају јаваљајући се из њива.

У неким општинама јесте снијежни удар паралисао неке функције. Струја и путеви.

Али, кључно питање је:

Да ли је могуће да у тим општинама гдје је влада одвезла багере, нико нема камионе, грталице, тракторе, гусјеничаре, утовариваче? Ни приватници. Да ли је могуће да неко у некој вукојебинској општини не зна да сваке зиме у његовој општини пада снијег? Како је могуће да је прави рат на тендеру за изградњу шумских путева, а када треба очистити неколико километара општинских путева, помор. Нема никога и нико нема ништа.

Влада Републике Српске требала је донијети декрет о нормализацији и наћи правни начин да се, за непоштовање, смијене општинска руководства и именују повјереници. Како може Калиновик да се ослободи, да људи буду оптимистични, а из Невесиња, Љубиња и Берковића само шаљу гласови о пропасти. Онај Обрван из Фоче хоће да буде лидер у БиХ а није у стању очистити општинске путеве. Расформирајте своје општине, господо начелници. Прогласите стечај.

Одреците се изласка на изборе!

Овако, Влада мора да набавља качкете, пиштаљке и црвене заставице, да прати и просљеђује конвоје.

Влада је требала донијети и декрет о казнама које морају платити они који су добили уговоре за чишћење путеве. Требала је казнити све оне у електропредузећима на чијем подручју је снијег поваљао водове. Да ли се електрични водови граде за ходнике или и за олује и мећаве?

Власт није само Влада и Предсједник Републике. Власт је управник дионице електропреноса. Власт је и директор комуналног предузећа са два камиона. Или неко мисли да су власт само оне прве двије ставке а сви остали треба да буду војска мудоклапчина.

Пада снијег. И сутра ће смак свијета.56 КОМЕНТАРА

 1. Ово је најбезобразнији блог рајка гебелса, ма и Гебелс је иза своје пропаганде имао неке резултате, а шта ти рајко јаду имаш?

  Ово је прави рајко, крволочна звијер, којој су откинуте канџе у гвожђу и ловачкој клопци!

  Оправдава рајкон власт што не врши свој посао, не чисти путеве! Тражи од приватника из источног дијела да ураде то за њих, за власт онако патриотски раднокацијашки као што су другови пролетери радили?
  Па мамицу ти твоју болесну, а чињеница да на цијелом истоку ви нећете да направите ни једно предузеће те намјене, већ на свим тендерима бирате те пљачкашке фирме са запада од интеграла, нискоградње до приједор путева, које више обитавају на нашим општинама него игдје друго, а кад падне снијег од метар (рајко имаш метар, па дођи и измјери га сам) њих нигдје!?

  Зашто општине не могу да чисте своје локалне путеве, јер су затрпани магистрални које држава мора да чисти, па не постоји могућност да дођу до тих својих локалних путев.
  Ево примјер Фоче, одјсечена магистрала према Црној гори, влада не чисти, одсјечени према Гацком, влада не чисти, одсјечени према Сарајеву преко Миљевине влада не чисти, једино са Гораждем у комуникацији, па јбт?
  Шта приписујеш тој усраној влади бањалучким беговима, који су пошли до Калиновика ко на свадбу испред њих иде један гртач, а иза њега 30 службених аутомобила и тако два дана, јбг више су потрошили горива они у својим бијесним лимузинама, него та кукавна машина испред!

  Кравље лудило снсд-а улази у последњи стадијум, сад ће сваки метеоролог ризиковати да буде стријељан пред рајконовим судом, ако случајно каже да је јутрос температура у минусу?
  Ко је замрзо оно двоје несретних стараца код Приједора, није Приједор на истоку, али рајкан је одавно помијешо стране свијета!

 2. Тако је Рајкане.

  Како то да је из неких општина нема никаквих вијсти о судњем дању, а из неких долази толико вијести да не може стати у три дневника.

  Купрес блокиран, а сусједни Шипово и Мркоњић Град нормално функционишу. Фоча у курцу, а Горажде функционише. У Бијељини судњи дан, а Брчко без већих проблема. У Приједору 15 центи снијега, а кукњава до неба.

  Људи који су на тавану осушили три крмка, укиселили двије тоне купуса, кукумавче да им влада пошаље конзерве.

  Све је то резултат експеримента који од Срба прави народ кукумаваца, нерадника и просјака, против којег се уротио читав свијет са Јеврејима на челу.

  ПРЕОКРЕТ мора доћи.

 3. Рамштајне и сви остали, звао ме је пријатељ телефоном и каже ми да на оном другом порталу истог имена и различитог домена нема неспособне птице која не умије летјети ни оног да му не спомињем надимак, онај што има оног главоњу у аватару што филмове просте свира. Има да биднем тамо да не гледам ове шпецијалце.

 4. pink panter, 10.02.2012. 10:31:09

  Не, брате, не треба ми да бјежимо од ових рајкових хајловатеља попут будалетине симе, који никако да повеже да није проблем снијег у Фочи, него снијег на магистралама које је рајоконова влада дужна да очисти?
  Нико не кука што је пао снијег, него зато што усрана власт не чисти путне комуникације?Фочанске, паљанске, бијељинске улице се чисте, али оно између тих општина што је дужност владе РС и ничија друго, се не чисти! О томе се ради, рајкон и симо би силом неког натјерали да ради њихов посао?
  Може, одустаните од силних даџбина за путеве уз сваки литар горива, оставите то на локалне заједнице и свако ће радити свој посао!
  Овако власт из Бањалуке покупи новац, а кад треба да се тај новац усмјери за чишћење јавних комуникација, онда кукају углас сви до једног! Не кукају они за смрзнутим старцима, него за својим проклетим новцима!

 5. „…Власт није само Влада и Предсједник Републике. Власт је управник дионице електропреноса. Власт је и директор комуналног предузећа са два камиона. Или неко мисли да су власт само оне прве двије ставке а сви остали треба да буду војска мудоклапчина.“
  Рајкане, и управнике дионице електропреноса и директоре комуналних предузећа ИМЕНУЈЕ И ПОСТАВЉА само Предсједник РС и нико други без његовог одобрења…
  Из властитог искуства знаш да је „ОН БОГ“ и не пуцај у празно и не прозивај „неспособне кадрове“, јер нису они криви. Они у свом незнању мисле да су способни и да „знају“. Крив је онај ко их је именовао и поставио на одговорна мјеста.

 6. Ново вријеме браво за овај коментар. Браво и Рамштајну. Приједор све што си рекао је на мјесту, и оно двоје у Јеловцу су жртва немара породице, а не неког другог. Син им је касно пришао. Одлично је ово за минус и снијег, када ће бити ако не сада.

 7. Приједор,

  Добро је да ти као опозиционар хвалиш Павића за очишћене улице, а било је кукњаве. Ти си кукао на неком другом посту. Мрзи ме тражити, али сјетићеш се ти, шампионе дефетизма на Фронатлу.

 8. Oroze, za normalano funkcionisanje grada naravno da je najviše zaslužan njegov domaćin. Najvažnije je da sve funkcioniše: i vodosnabdijevanje, i struja, i odvoz smeća, ulice očišćene odmah… S moje strane o tome nije bilo kuknjave, niti sam čuo da je iz PD ko kukao na ovu temu.
  Niti sam pozicija, niti opozicija, a to da li sam defetista , slijepac kod očiju, realista,… da li sam ovakav ili onakav… neka sude drugi. I, vrijeme.
  Pozdrav Orozu iz PD od pd.

 9. novo_vrijeme, 10.02.2012. 10:40:44

  Управо тако, ево на Романији у Сокоцу је сједиште једног „гиганта“ јавног предузећа Шуме Српске…ееј није мала ствар, а шта је то у ствари, ку.рац од овце, тај директор дође ту ко пјевач на гранд параду, краватица смокинг, плитке ципеле, има свог возача, секретарицу и пар службеника канцеларијских мишева и тастера? Гдје је снага привреде? Гдје је механизација тог предузећа, да се покрене и растјера снијег по путевима? Чија су то предузећа, чији су приходи тих предузећа, исто рачунам и ону стоку из ЕП милекићку? Кога ви предствљате на „привременом раду“ у некој канцеларији на истоку РС?
  Чиме та предузећа располажу, гдје је ослонац народу у тим „грдосијама“ од државних јавних компанија?

 10. Ех, јавна предузећа
  Због неспособних кадрова, функционисање јавних предузећа је сведено на „копирање планова рада и пословања…“ и штимање завршних рачуна…
  На одговорна мјеста у предузећима гдје је Влада већински власник се постављају „климоглавци, послушници, љигавци итд.“ без обзира на звање и знање.
  До звања се лако долази преко приватних „факултета“. А знање, е то није ни потребно, јер директори и руководиоци у Владиним предузећима су „менагери“, па нису они ту да раде, већ да управљају тј. да малтретирају запослене раднике…
  Још ако је радник паметан, јао њему, он је потенцијална опасност и такве треба у корјену удаљити од било каквог посла и одузети му могућност да утиче на било шта…

  Са оваквим кадровима и организацијом од Предсједника па наниже, чудим се да било шта функционише. У оваквој ситуацији је велика вијест и кад неко очисти снијег са пута или „попије врућу ракију са запосленим“ итд…

 11. rammstein, 10.02.2012. 11:33:24

  “Гдје је механизација тог предузећа, да се покрене и растјера снијег по путевима?“

  Рамо, питај Микеревића и Иванића.

  Српске Шуме су имале механизацију и онда су они дошли на идеју да се газдинства подијеле на механизовани дио и дио узгоја и заштите. Механизација је приватизована и Шуме Српске немају довољно механизације да чисте снијег.

  Информиши се павијане.

 12. Симо П. Ороз, 10.02.2012. 12:07:18

  Хехехе…младунче гориле, ниси ти мени занимљив колико си жалостан, уз то ту подијелу државног предузећа „ШС“ је пројектово и извео додик у свом првом мандату..али нема везе, него шта се десило са средствима тог „гиганта“ мислим са парама?
  Уз то постоји механицазија тог другог „акционарског“ бившег дијела ШС, само је треба покренути парама и нафтом, а то не раде ова што су под шапом додикових кабадахија!
  У томе је квака орозчићу…али јбг компликовано је то теби схватити!
  Како послују ти „гиганти“ то је тек „закон омерте“!

 13. Механизовани дијелови Српских шума су приватизовани ваучерском приватизацијом и Влада РС нема ту ингеренције. Приватизација је спроведена за влада Иванића и Микеревића. Нећеш ваљда да тврдиш да је банке за по један евро крчмио Додик.

  Фрљане павијански, има нас који имамо добро памћење.

 14. Банка није продана за један ојро, фрљане кокошарски, банка је продата са комплетним дуговима, а један ојро је +. Ако ти разумијеш ишта. Када приватизујеш не купујеш само оно што је у плусу, купујеш и имнус, али то је теби виша математика или као и додик покушаваш имати само свбоју рачуницу..

 15. Симо П. Ороз, 10.02.2012. 12:20:35

  ку.рче орозовски, провјери кад је донешен закон о трансформисању „ШС“ и ко је доносилац тог закона? То што су у вријеме Иванића тај секундарни дио предузећа дошао на ваучерксу приватизацију, не мијења ништа од унапријед донесених одлука предходне додикове владе!
  Исто тако је коњино матора Иванић приватизовао Кристал банку коју су додикови тајкуни били свели у неликвидно стање, због подјеле ненаплатљивих потраживања (кредита разним чоловићима, чичићима,..додиковим другарима), контали су добити ту банку и прекрижити, анулирати своје кредите код исте банке, али јбг Иванић их зајебо па је продао за један евро, додикови дилбери испушили и морају враћати тај кредит Хипо банци!
  Тако да ти сједа дртино не можеш рачунати на апсолутну неупућеност већине народа, јбг ипак има нас који памтимо сваки детаљ из наше не тако давне прошлости.

 16. pink panter, 10.02.2012. 12:24:16

  Управо тако, ево и сад сам објаснио, главни дужници те Кристал банке су били додикови дилбери чоловићи, чичић, чубић,…мислили су гарант добију банку на приватизацији, а онда лаконски прецртају све своје дугове, а просторе те банке и филијале претворе у свој брлог, а јбг Иванић им га метнуо па је продао неком ко се послије заинатио да напалти њихове дугове и замисли, кад је додик био ту, државна банка је прогласила немогућност потраживања дуговања, али зато кад је Хипо преузео та су се потраживања остварила, замисли колико је додику било истински стало до те „државне банке“…за којом и сад ова будалетина сими туркоз плаче….хехехе…

 17. rammstein, 10.02.2012. 12:28:40

  “ку.рче орозовски, провјери кад је донешен закон о трансформисању „ШС“ и ко је доносилац тог закона? То што су у вријеме Иванића тај секундарни дио предузећа дошао на ваучерксу приватизацију“

  Туре рамалско, па гдје у том закону пише да је то требало ићи на приватизацију. То значи да ће Додик бити крив ако Иванић дође на власт и приватизује и овај други дио Српских шума.

  Типична рамалска логика.

 18. Симо П. Ороз, 10.02.2012. 12:37:37

  Хехехе…пази нешто, јбг иако си неписмен, можеш ли да негдје прочиташ списак „стратешких“ предузећа? А по том ранијем закону, таква предузећа не могу бити стратешка, јер врше исту дјелатност као и многа потпуно приватна предузећа, закон против монопола их ставља на списак акционарских друштава или д.о.о. а не Иванић својом вољом!
  По сили закона, мали туркозе, научи бар нешто, прије него одвалиш коју глупост овдје!

 19. rammstein, 10.02.2012. 12:52:08

  “закон против монопола их ставља на списак акционарских друштава или д.о.о. а не Иванић својом вољом!“

  Прво, и „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац су акционарско друштво, а друго ко је Иванићу бранио да шпромијени закон кад је већ тако како ти велиш, велијо.

 20. Добро је написао, али није фер да зеза цуре које су се јављале са лица мјеста.

  Елем, под хитно да се, послије ове катастрофе, види шта је чији посао. Треба да се зна ко чисти које путеве и да се провјери да ли тај који добија посао може да ради, да ли испуњава услове и сл.

  Сада се ради колико се може и мислим да су критике на рачун Владе, ЦЗ- а и сл. прилично неоправдане!

  Што се тиче лопата.. рекох јуче…. нека стиче политичке поене ко хоће, али да одради посао како треба!

 21. Симо П. Ороз, 10.02.2012. 12:58:02

  Јесу соме, али су већинско јавно-државно предузеће, као и Телеком што је био, рафинерије док није продат већински дио државних акција итд.

  Ово што ја причам о оном другом дијелу СШ који је подлијегао закону о приватизацији у првом кругу јер је неспојиво да остане у државном власништву, обављајући тендерске уговоре, према коме би приватна предузећа исте дјелатности имала државно предузеће као конкурента за државни посао? Сомино, да ли ти то капиш? То закон не дозвољава!
  Мјењати тада закон би значио промјенити комплетно све одлуке(срање) дотадашњег уништитеља РС додика (као и данас) што би значило одгађање приватизације до ко зна кад, а сви су тражили поштовање рокова, вјерујем и ти међу првима.

 22. anja banja luka, 10.02.2012. 13:04:43

  Ања, у чему их ти оправдаваш? Онда нисмо требали ни обраћати пажњу на све ово, па нек они раде онако како раде, а то је никако. И та фамозна „цивилна заштита“ шта је то? Како то функционише? Зашто не пронађоше оно двоје јадника смрзнутих у кући? Колико су они људи спасили ево словом и бројем? Ја колико знам, нису никог и ни једног, ни са заметених путева, људи су се сами пробијали кроз сметове из тунела код Миљевине и других мјеста…шта је радила та четворочлана екипа из једне ладе ниве са додером на челу?
  Ако је ово стање непроходности државних путева, нормално, онда у реду, немамо шта више причати о томе.

 23. Зашто да не зеза? Јел’ зато што су цуре, или што су аматерице?
  Гдје је ту у твом захтјеву гендер равноправност? Зар се треба шибати само некомпетенција бркатих кркана? Зар не постоје и крканице по нашим телевизијама?
  Ево ти наградно питање: Пронађи ми двије спикерке или новинарке на приватним електронским медијима које НЕ говоре: …“ данас је темперЕтура…“!?:D или …“тра’спарентно“ , или… „ко’кретно“… О акцентима ми је гадно и причати…

  А цуре су ти данаске апсолутна већина у медијима. Зар не?

 24. rale brada, 10.02.2012. 13:07:04

  Рале, неке ствари не могу ићи рикверцом..а јбг то ти је исто као кад би сад неко послије додика поништио додикову продају Телекома и рафинерија.
  Није могуће, бар оно фактички правно.

 25. Нисам знао да је тај исток баш толико далеко било коме ко је у Бања Луци, мада сам сумњао да неки тако мисле… Само питање је шта је све у овој земљи вукојебина и за кога је које мјесто вукојебина?!
  Ево овај господин рече да је Калиновик вукојебинско мјесто, а тај Калиновик изњедри човјека који нам је омогућио да се башкаримо по ових 49% територије. Исто тако тај Калиновик изроди најбољег књижевника којег Срби данас имају (Рајко Петров Ного)… То Србиње нам даде најбољу пијанисткињу на подручју бивше Југославије и шире, итд. да не набрајам више…
  А исто тако, неко из БЛ се често зна обрушити на начелника општине Фоча јер се „окреће Сарајеву“… А Сарајево пуно фочака, купују људи све и свашта, ближе им је да оду у Сарајево него у Бања Луку, ваљда се и тај начелник онда окреће на праву страну… Не могу становници Калиновика тако лако отићи до босанске Крајине а опет им је босанска престоница, на дохват руке. Мислим да би ишли у Сарајево и онда када би им неко сваки пут платио авионску карту до БЛ.
  Пуни смо ми нелогичности само дај Боже да не прораде док сам ја овдје B-) Бојим се да ће једног дана пући као чир, знамо како то већ иде код нас, овакви текстови томе доприносе…

 26. Тај фашистоид рајко васић не заслужује ни дан живота у РС, јер је неиживљена стока, нек наброји било коју улицу у било ком граду на истоку РС коју је њихова „моћна машинерија“ очистила?
  Не, лакше је њему своју бруку пребацити на начелника Фоче, јбг човјек је по рајку крив што му се општина нашла у оваквој РС, која ни своје магистралне путеве не може да очисти!

  Треба им заплијенити ту механизацију, а оне додикове дилбере, све с ноге на ногу прешутати до Бањалуке!

  Јел ми плаћамо Крсамновићу да нам чисти путеве или овим олошима беговима бањалучким какав је килавбег-васић?

 27. rammstein, 10.02.2012. 14:06:16 [29631]
  Само због сазнања да постоје овако настрана да не кажем перверзна мишљења, кад би сутра био референдум са питањем оваква РС да или не, мој одговор би био не!
  РС је по Дејтону замишљена другачије, сад се провлачи прича о некаквом слову и духу Дејтона… Ето и по слову и по духу главни град РС је Источно Сарајево, ал неко мора отворити школу за пачиће мале… па онда каже да је Трново вукојебина, а у Трново на сваких пола сата са Башчаршије креће ГРАС-ов аутобус, редовна градска линија, није комерцијала… Тај исти аутобус из Трнова пролази покрај међународног аеродрома који има много више од једног лета, као и поред већине амбасада свих земаља које су акредитоване у Сарајеву…

 28. Вук, Рамштајн, из Бањалуке сам, али се не слажем са овим што васић пише и вријеђа вас који сте свакако међу најрабријим и најпоноснијим људима у Европи. Када крене овај талас немира, вас ћу у БЛ дочекати раширених руку да заједно ту механизацију вратимо тсамо гдје јој је и мјесто и онима који су је купили, а то си ти, ја и сви који плаћамо порезе овим несретницима.

 29. rammstein, 10.02.2012. 14:06:16 [29631]
  Само због сазнања да постоје овако настрана да не кажем перверзна мишљења, кад би сутра био референдум са питањем оваква РС да или не, мој одговор би био не!
  РС је по Дејтону замишљена другачије, сад се провлачи прича о некаквом слову и духу Дејтона… Ето и по слову и по духу главни град РС је Источно Сарајево, ал неко мора отворити школу за пачиће мале… па онда каже да је Трново вукојебина, а у Трново на сваких пола сата са Башчаршије креће ГРАС-ов аутобус, редовна градска линија, није комерцијала… Тај исти аутобус из Трнова пролази покрај међународног аеродрома који има много више од једног лета, као и поред већине амбасада свих земаља које су акредитоване у Сарајеву…

 30. rammstein, 10.02.2012. 13:35:08

  Слажем се да је за једно друштво неозбиљно мијењати законе,
  како која странка дође на власт. Знам и да је гадно ући у неке правне послове и то касније прекинути,јер вуче одређене
  консеквенце и даје лошу слику о правној држави.

  Међутим, ако се одмах по примјени Закона видјело да није добар
  и да се намјештају лицитације и да има милион недостатака,
  онда га је боље било поништити-била би мања штета по привреду
  у цјелини.

  Уосталом, Додик је поништио концеп приватизације,коју
  је, чини ми, се успоставио проф.Милојевић.

  Све се може за добро државе, управо по томе се разликују
  државници од политичара и политиканата.

 31. Божо је апсолутно у праву у вези спикера-ки и новинара-ки.
  Нисам лингвиста по струци али не треба ни бити па да се човјек најежи слушајући горе поменуте.
  Моје дијете које има 14 год.сваки дан ме пита зашто тако погрешно изговарају ријечи они који треба да буду примјер.
  Њихови нагласци су као да немају ни један разред О.Ш.

 32. Божо Чукеранац, 10.02.2012. 13:16:28

  Ја сам више пута писала о томе и подсјећала како се у вријеме Јадранке Мудреновић нпр., морало проћи свашта да се добије прилика да се прочитају вијести. АЛИ, пустимо дјецу да одраде приправнички и да се науче послу. Више сам против оних који раде већ 10 година, а и даље не знају да прочитају вијести или не знају нешто из опште културе, о изговору да не започињемо тему.

  Аматерице… превише глдамо ХРТ- ове. И ја бих као аматерка у овој причи могла нпр. професионалног Рајка да исправљам до сутра. То није циљ.

 33. „Влада се претворила у диспечерски центар, скупља багере и шаље у одсјечене општине. Спашен је Калиновик, спашава се Србиње, Трново се негдје заборавило.“

  Чисто за наук господину Рајку, ако ово читате, немојте убудуће писати непровјерене информације, видите, да би неко дошао до Калиновика, најприје мора да прође Трново, према томе, немојте ви да учите „новинарску нејач“ географију, кад ево испостави се географију знају боље од вас… Ова реченица коју сте написали је чисти nonsens!

 34. rammstein, 10.02.2012. 13:15:21

  Никада није нападала ова количина снијега за тако кратко вријеме + сметови итд. Многи са терена људи, па и обичан свијет из завијаних подручја, каже да ништа не може да се уради.

  Спасили су кога су могли. Овај случај у Тухаљима је страшан, имају оправдање које може да буде тачно. Неко други није одрадио посао како треба јер су људи требали да буду заустављени и нико није смио да их пусти да наставе пут када су видјели да је несигурно. То је мислим у надлежности Путева РС. ЦЗ нема везе са тим.

  У сваком случају… гледам ових пар дана препирку, политичарење, пребацивање одговорности… Сада није вријеме за то. Треба да се ради и брине шта ћемо у случају евентуалних поплава. Кривци, одговорност и рјешавање проблема треба да буду тема када ово све прође!

 35. pink panter, 10.02.2012. 14:18:34

  Брате, немој никад да сумњаш да је мени сваки човјек обичан грађанин бањалучанин исто ко и брат рођени, како бих ја њему помогао, тако би и он мени и није по први пут и не зна се кад ће, исто тако немој да мислиш да све вас гледам истим очима као ово зло рајка васића, напротив.

  rale brada, 10.02.2012. 14:24:41

  Рале, ништа додик није поништио од те приватизације, а имао је одријешене руке, јер у сваком том уговору о куповини је стајала обавеза наставка дјелатности, броја запослених, преузете обавезе, наплата потраживања, итд, итд,…значи Иванић то није могао унапријед предвидјети како ће тећи, али зато је додик имао процес ревизије и то све са оним смијешним Бијелићем и резултат свега тога је 0(чиста нула).

  anja banja luka, 10.02.2012. 14:44:40

  Ања, поново прочитај шта је ово чудовиште васић написао, како он назива једног начелника општине и за шта га уствари криви? Он њега криви што су затрпана сва три магистрална правца из Фоче према остатку свијета? Да ли је то ником ништа? За овако нешто он треба на суд да иде! Пошто нема ни државе ни суда, онда ствар препуштамо циницима, бједницима, црвима, као што је рајко васић!

  Сад сам причао са човјеком из Фоче, каже да је у данашњи дан на путу Сарајево-Фоча остало затрпано стотињак аута у лавинама, људи су се пјешке пробијали кроз снијег до Миљевине тек у недељу је стигао кући у Фочу, а вадио је своје ауто испод лавине од 4 метра снијега?
  Можеш ли ти замислити ту ситуацију, а онда овај кравар васић најподлије оптужи исте те људе, да само кукају, вјеруј да сам ја у питању тужио бих ту стоку од државе и путара и власти и цивилне заштите, ако се већ догодило, онда би паметније било овим властима да се покрију ушима и да ову бруку не промовишу нигдје даље!

 36. Људи моји, или ја не разумијем или је неко намјерно инфантилан рачунајући да има још таквих када се говори о поплавама. Ко може сада у једној сњежној кризи да подузима нешто по питању поплава на -20 или -38 на Романији.

  О томе се требало мислити и издвојити средства одмах послије поплаве која се догодила у децембру 2010.

  Сада једино Цивилна заштита може евакуисати људе с обзиром да зна куд поплавни талас наилази јер се има искуства из задње поменуте поплаве.

  Хајде да питамо Рајка, можда би коју мудрост он знао, пошто он зна и за снијег рецепт, само то не може патентирати и заштитити у некој међународној агенцији.

 37. Синоћ,око 23 часа је стигла електрична енергија у Невесиње,данас око 13 часова стигла је и вода…главни путни правци су проходни,за сада се саобраћај одвија само једном траком али се ради на даљем рашчишћавању.Данас су машине кренуле и према завејаним селима,уз Божију помоћ,до сутра вече би већи дио Општине требало да има приступ саобраћајницама.Толико о томе.А сада да се осврнем на ово Васићево баљезгање:Прва ствар,о лику и дјелу дотичног Васића не треба трошити ријечи,давно је Његош рекао,зло говече јуне довијека.Друга ствар,толику количину снијега која у кратком периоду падне,уз непрестани јак вјетар је НЕМОГУЋЕ очистити одједном,па чак и за два-три дана,ма какву механизацију да неко има на располагању.Свака помоћ је наравно добродошла,посао иде лакше и брже.Трећа ствар,Невесиње је остало без струје(а самим тим и воде)због квара на далеководу Мостар-Невесиње,нама струја долази из Федерације и тако то бива.Лопови су покрали профиле са стубова далековода,пала су три стуба,у брду изнад Мостара,морали су се поново смонтирати и поставити стубовизато је све ишло споро,а и вријеме је отежавало посао.Трећа ствар,машине Невесињепутева су непрекидно радиле,по нехуманим и нељудским условима,у Општини је радио(и сад ради)кризни штаб,људи буквално нису спавали 5 дана,ни путари ни ови из Општине,свако је давао и даје свој максимум да се живот нормализује.Извињавам се због опширности,нисам умио другачије,имао бих још свашта да кажем али нећу да смарам 🙂

 38. Ма све ми то разумимо брате Херцеговац, али једино у овој земљи рајкан има право да буде забринут, ненаспаван, љут, гњеван на снијег и на оне људе којима пада на пут…а јбг увијек њему неко и нешто смета, ко и слабом ку.цу длаке!
  То што пријети поплава, што народ умире смрзавајући се, што људи гину на путевима, што је стање у држави више него болесно то врећа гована какав је рајко не жели да призна као његових руку дијело.

 39. Поздрављам и ја Приједор и све друге градове Републике Српске! Нисам хтјео да кукам или нешто слично,стање јесте било тешко али боримо се и изборићемо се са свим недаћама,па и са највећом званом СНСД…а Рајко Васић је небитан лик,који је ту само да хвали врховног гуруа своје секте.Колективна несрећа увијек некако уједини народ,тако је и овај снијег мало доприњео да људи постану свјесни себе,и ближег свог.Доста људи је помагало старијима и немоћнима,било да је у питању чишћење прилаза кућама или одлазак у продавницу по намирнице… Надам се да ће људи постати свјесни да се могу ослонити само једни на друге а не на ову власт која и на оваквој несрећи само покушава да покупи јефтине политичке поене.

 40. У праву си овај пут, Рајко! Реално гледаш на ствари. Прво, новинара што се тиче, то је једна, заиста, аматарска дружина која се слика за медије сваки дан с неког лица мјеста и јавност засипа бесмислицама какве ни пас с маслом не може појести!
  О снијегу и ангажовању механизације, једној толико свакидашљој ствари, направљено је медијско позориште које би код иоле разумних ТВ гледалаца требало да изазове контраефекат. Погледајмо само најаву Дневника по неколико пута прије седам или пола осам! Бомбастичне најаве трица и кучина! Ударање у главу слуђеног народа коме нико да на сцени покаже стварне проблеме и отвори критичка разматрања.
  За шта, заиста, служи код нас ТВ, а и већина штампаних медија?! За чисту пропаганду како је ова владајућа елита најбоља од свих елита.
  Е, да нам је данас Волтер овдје!
  У праву си, али шта вриједи кад ти Копања ведри и облачи?! И други који су се на јасле државице наклопили.Нисам празновјеран нити злослутан, али се не могу отети утиску да пред очима видим наговјештаје скоре Апокалипсе! „Збогом памети!“ – евидентно је на дјелу.
  А да се погледају остали сегменти друштва и привреде? Реформе образовања, на примјер. Да их неко нормалан проанализира, полудио би сигурно! Или друге глупости које су евидентне, а сервирају се као памет! Ето на шта је свијет изишао. Ваљда је то та постмодерна!
  А и роман „Прсти лудих очију ти је добар“! Ако се, заиста екранизује, можда неки уз њега да и прогледају! Шта велиш на ово?

 41. цАттентион:

  Да ли сте у потрази за РЕАЛНО ФИНАНСИЈСКО КРЕДИТНО ПРЕДУЗЕЋЕ да вам дају кредит од 10.000 до 10.000.000 евра (за кредит за посао или предузеће,
  Или вам је банка или финансијска институција одбијала због разлога или друге?
  Пријавите се одмах и добијете прави финансијски зајам у року од 3 дана.
  МИЦХАЕЛ КЕВИН ФИНАНСИЈСКО КРЕДИТНО КРЕДИТО, ми смо „Међународно акредитовани зајмодавац кредита“ који пружају РЕАЛ ФИНАНСИЈСКЕ КРЕДИТИ појединцима и компанијама са важећим пасошем за верификацију.
  Отплата кредита почиње 1 (Једна) годину након што сте примили кредит, а трајање отплате се креће између 3 и 35 година.

  ЗА НЕПОСРЕДНУ ОДГОВОРНОСТ И ОБРАДУ ВАШЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЗА КРЕТАЊЕ У 2 РАДНИМ ДАНИМА,
  Контактирајте нас директно путем ове е-поште: мицхаелкевинфинанциаллоанфирм@гмаил.цом

  Контактирајте нас са следећим информацијама:

  Потпуно име: ____________________________
  Износ потребан као зајам: ________________
  Трајање зајма: _________________________
  Сврха зајма: ______________________
  Датум рођења: ___________________________
  Гендер: _______________________________
  Брачни статус: __________________________
  Контакт адреса: _______________________
  Град / поштански број: __________________________
  Земља: _______________________________
  Занимање: ____________________________
  Мобилни телефон: __________________________

  Пошаљите свој захтев за хитан одговор на: мицхаелкевинфинанциаллоанфирм@гмаил.цом

  Хвала

  Ц.Е.О. Рев. МИЦХАЕЛ КЕВИН
  МИЦХАЕЛ КЕВИН ФИНАНСИЈСКО КРЕДИТНО КРЕТАЊЕ
  Е-маил: мицхаелкевинфинанциаллоанфирм@гмаил.цом

Оставите одговор