Не може без ефбиховског примитивизма: Возућане на парастосу провоцирали заставама Исламске државе

Када се Срби, и то у Црној Гори, радују побједи над коалицијом усташизованог Мила Ђукановића, машући српским заставама и пјевајући српске пјесме, медији из Сарајева су причали о "прогону муслимана". Зашто ће шутити сада?

петак, 10 септембра, 2021 / 20:14

За вријеме парастоса испред спомен-крста у Стогу код Возуће поводом 26 година од прогона Срба са тог подручја путем је пролазила колона возила са истакнутим заставама Исламске државе, а узвикивано је "Алаху екбер", рекао је Срни предсједник Завичајног удружења Завидовићана Зоран Благојевић.

Благојевић је истакао да је инцидент снимљен и да се догодио у присуству полицијских службеника који су обезбјеђивали скуп "Стазом егзодуса".

Он је рекао да ће о инциденту обавијестити полицијске структуре у федералној општини Завидовићи.

"Завичајно удружење Завидовићани најоштрије осуђује инцидент због истицања застава Исламске државе и поклича Алаху екбер! током церемоније полагања цвијећа и парастоса испред спомен-крста код Цркве Светог Ђорђа у Стогу, у оквиру обиљежавања 26 година од прогона 1.920 српских породица са подручја Возуће, долине ријеке Криваје и јужног Озрена, и окончања етничког чишћења Срба са подручја зеничке регије", рекао је Благојевић.

У федералном насељу Стог данас је обиљежено сјећање на етничко чишћење Срба са зеничке регије и на злочине почињене у Возући, долином ријеке Криваје и Озрена које су починили припадници такозване Армије БиХ и исламски плаћеници, уз подршку снага НАТО.