Не могу се договорити о подјели акцизних пара

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ није јуче усвојио одлуку о расподјели прихода од путарина за изградњу аутопутева након што су 1. фебруара ступиле на снагу измјена и допуна сета закона.

уторак, мај 22, 2018 / 07:44

С обзиром на то да није постигнута сагласност, јер није било консензуса министара финансија ни о једном од три понуђена приједлога о расподјели од путарина, прикупљена средства ће до даљњег бити на посебном подрачуну Централне банке БиХ.

УО УИО није усвојио одлуке о поравнању из претходних година, као ни коефицијенте о привременом поравнању за раздобље април-мај ове године.

УО УИО прихватио је информацију и иницијативу радне групе о измјенама и допунама Закона о трошаринама којим би се увео мораторијум на повећање специфичне трошарине на цигарете, уз сугестије да се нађу ефикасни механизми за сузбијање црног тржишта дувана и дуванских прерађевина.

Чланови УИО разматрали су информацију о стању у вези с извршењем пресуде Суда БиХ у корист Републике Српске по којој је Управа дужна да исплати 15 милијуна КМ због непостојања одлука о поравнањима у 2009. и 2010. години, али није утврђен начин рјешавања овог проблема нити је прихваћен иједан приједлог који је достављен из Управе.

Разматрајући реализацију закључака, истакнуто је да се задужује Управа да проведе све закључке које до сада није провела и обавијести УО о оним закључцима које није могуће провести како би били кориговани.4 КОМЕНТАРА

    1. Милијуни су и у ћиурилици у тексту. 🙂
      А што се тиче пара оне никоме и не требају. Нводно се граде путеви, а нигдје градилишта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *