Не глуми: Мевлид се у филму каје што никог није убио

Мевлид Јашаревић, који је осуђен због пуцања на амбасаду САД у Сарајеву, каже да се каје што није никога убио. "Највећа грешка ми је била што сам пребрзо испуцао све метке из мог калашњикова", испричао је Јашаревић у документарном филму "Нападање", аутора Адмира Црвчанина, емитованој на Синема ТВ. Како је навео, све вријеме док је […]

понедељак, 25 јануара, 2016 / 08:21

Мевлид Јашаревић, који је осуђен због пуцања на амбасаду САД у Сарајеву, каже да се каје што није никога убио.

"Највећа грешка ми је била што сам пребрзо испуцао све метке из мог калашњикова", испричао је Јашаревић у документарном филму "Нападање", аутора Адмира Црвчанина, емитованој на Синема ТВ.

Како је навео, све вријеме док је пуцао испред амбасаде САД у Сарајеву надао се да ће специјалци изаћи из зграде.

"Прижељкивао сам их за мете. Нисам задовољан својим учинком тог дана и само једним рањеним полицајцем", рекао је Јашаревић.

Вехабија је сат и по, без трунке кајања и са осмијехом, говорио о припремама за напад, пуцњави у Сарајеву, суђењу, петнаестогодишњој робији коју је добио и затворским данима у КП дому Зеница.

"На напад сам се припремао у Доњој Маочи гдје сам живио са супругом и дјететом. Нико од браће ме није наговарао, нити ми је помагао, идеја је била моја. Кућа ми је била пуна оружја, сваки муслиман треба да је добро наоружан", испричао је у својој исповијести Јашаревић, нагласивши да је са браћом у Доњој Маочи покушавао да вјежба бојево гађање и да су им сметњу правили хеликоптери који су често надлијетали ову вехабијско-селефијску колонију.

Занимљиво је да се Јашаревић на суђењу у Сарајеву појавио обријан, да се тада одрекао вехабија и браће у Маочи, тврдећи да му је било боље да мисли о свом дјетету него о Авганистану.

На суђењу се извинио породици рањеног полицајца Мирсада Велића, грађанима Сарајева и особљу америчке амбасаде. Међутим, чим је упућен на издржавање казне вратио се својој вехабијској идеологији и препознатљивом вехабијском имиџу.