Не да се човјеку: Подигнута оптужница против Еклстона

Њемачко тужилаштво подигло је оптужницу против шефа формуле 1 Бернија Еклстона због наводног подмићивања једног њемачког банкара. Еклстону се ставља на терет да је платио 44 милиона долара банкару Герхарду Грибовском из "Бајерн ландесбанке" поводом продаје власничког удјела у формули 1. Еклстон је раније изјавио да је Грибовском дао новац да би избјегао пореску истрагу […]

среда, 17 јула, 2013 / 19:23

Њемачко тужилаштво подигло је оптужницу против шефа формуле 1 Бернија Еклстона због наводног подмићивања једног њемачког банкара.

Еклстону се ставља на терет да је платио 44 милиона долара банкару Герхарду Грибовском из "Бајерн ландесбанке" поводом продаје власничког удјела у формули 1.

Еклстон је раније изјавио да је Грибовском дао новац да би избјегао пореску истрагу у Великој Британији у вези са продајом власничких права 2006. године. Он одбацује наводе да је та исплата представљала мито.

Грибовски је раније осуђен на казну од осам и по година затвора, коју служи у Минхену.

"Управо сам разговарао са својим адвокатима и они су добили оптужницу. У току је превођење на енглески језик", рекао је Еклстон веб издању листа "Фајненшел тајмс".

На питање како ће одговорити на оптужницу, он је рекао да ће то бити "занимљив случај" и да је "штета што се све овако догодило", те да ће његов одговор бити "прикладан".

"Ако неко жели да вас тужи, он то може да уради, а ви морате да се браните", рекао је власник формуле 1.