Не да СДС на Мектића: Гордана Тадић злоупотребљава институције

Српска демократска странка најоштрије осуђује злоупотребу Тужилаштва БиХ од стране главне тужитељице Гордане Тадић и покретање неосноване истраге против министра безбједности БиХ Драгана Мектића.

субота, 6 априла, 2019 / 18:35

Након што Тужилаштво БиХ годинама ништа не предузима и ћути на бројне случајеве криминала и корупције, док БиХ има најлошији рејтинг по овом питању, ова институција се сада ставила у функцију политичког обрачуна са онима који јавно упозоравају на тај проблем, а министар Мектић је општепознат по својој отворености и храбрости да јавно каже оно што многи не смију. Једни би да га ућуткају, а други би да му се политички освете.

Умјесто да Тужилаштво БиХ покрене озбиљну истрагу на основу евидентих доказа о мијешању Хрватске обавјештајне службе у унутрашње односе у БиХ, оно је исту обуставило и оштрицу усмјерило према онима који су скренули пажњу на тај проблем. Очегледно је да се ово и овакво Тужилаштво БиХ ставило у сврху политичко-тајкунских група, страних интересних утицаја и родбинских веза, а да су му право, правна држава и заштита грађана БиХ потпуно споредни.

Због тога од Тужилаштва БиХ тражимо да хитно обустави ову срамну истрагу против министра Мектића и да се напокон посвети оним пословима за које многи од њих примају добре плате од ове државе. И да се озбиљно запитају зашто је рејтинг ове институције међу најнижим у јавности, чије је очекивање дијаметрално супротно од овога што сада ради Тужилаштво. Шта још треба да се деси да, након бројних нерасвјетљених убистава и енормне пљачке народа, правосудни органи у овој земљи заиста почну да раде свој посао? Или мисле да је стрпљење народа бескрајно?

                                       Сектор за политику и медије СДС