НДС: Из странке је отишао само мањи број чланова

Прелазак мањег броја чланова општинског одбора Народне демократске странке-НДС Челинац у другу странку (ДНС) неће представљати сметње у функционисању општинског одбора НДС у Челинцу јер је политичко дјеловање у другој странци наставила занемарљива група људи која је оставарила око четвртину броја гласова освојених на предходним Локалним изборима, закључено је на синошњој сједници ОО НДС Челинац […]

субота, 23 фебруара, 2013 / 19:35

Прелазак мањег броја чланова општинског одбора Народне демократске странке-НДС Челинац у другу странку (ДНС) неће представљати сметње у функционисању општинског одбора НДС у Челинцу јер је политичко дјеловање у другој странци наставила занемарљива група људи која је оставарила око четвртину броја гласова освојених на предходним Локалним изборима, закључено је на синошњој сједници ОО НДС Челинац на којој је изабрано ново привремено руководство општинског одбора.

Како је истакнуто у НДС-у су остали људи који су освојили преко три четвртине од 930 гласова колико је странка остварила на изборима 2012. Године, те одлазак поменуте групе неће утицати на рејтинг и статус НДС-а у Челинцу. Наиме, НДС остаје парламентарна јер је странци остао вјеран одборник НДС-а Боро Берић.

За в.д.предсједника општинског одбора изабран је досадашњи замјеник предсједника ОО НДС Челинац Жељко Дерајић, док је за в.д.замјеника предсједника ОО изабран Вито Шикањић. В.д. секретара ОО изабрана је Миланка Ороз. Поред водећег тројца у привремено предсједништво именовани су Боро Берић, одборник НДС-а у СО Челинац и Горан Гаврић.
Што се тиче напуштање странке мањег броја чланова ОО НДС, странци није нанесена никаква политичка штета и странка у коју су прешли нема се чиме похвалити.

„Тврдња да је 19 чланова ОО прешло у другу странку је неозбиљна јер поједини чланови ОО су кооптирани када је то одговарало бившем предсједнику ОО као што је то и сада како би се у јавности стекла слика да је готово цио ОО пошао за бившим предсједником, што је смијешно. Бивши предсједник ОО није био упознат колико је у ОО НДС било активних чланова иако је он водио општински одбор те по медијима даје лажну слику о некаквих 19 чланова. Питам га како је онда могуће да је синошњој сједници присуствовало више од половине чланова ОО“, рекао је новоименовани в.д.предсједника НДС Челинац Жељко Дерајић.

На сједници је усаглашено да је о раду бившег предсједника ОО НДС и одборика сувишно говорити јер му никада ниј било у интерсу странка и људи који су остварили добар резултат већ његов лични интерес и ужег круга људи. У Челинцу сви знају да је ријеч онеком кога нико не поштује као озбиљног локалног политичара.

„Након ових избора предсједник ОО је био изричит око подршке СНСД-у а да за то не тражи ништа што довољно говори да је радио на личном интересу, што ће вјероватно покушати остварити у странци којој је приступио иако је често говорио да му је то „најгора и најљигавија“ странка у Челинцу, да би на крају завршио у њој. Али то је знак како се понашају прави квази-политичари. Ми који смо право лице НДС-е смо најмање политичари и настављамо даље са радом у интересу грађана општине“, рекао је Дерајић.

Он је нагласио да је посебно задовољан што је странци остао вјеран одборник Боро Берић, те Гојко Тешић, оснивач странке у Челинцу који је дао подршку новом руководству, као и Вито Шикањић који је преживио многе притиске од бившег предсједника и ипак се прихватио мјеста в.д.замјеника предсјендика ОО:

„Одређении број чланова странке који иначе раде у Жељезницама РС и којима је Тешић шеф и који су прешли у другу странку су то морали урадити под притиском. И ја сам лично од Тешића имао притисака јер ми је шеф, али имам свој став и рекао сам то јасно“, рекао је Шикањић.
Бившим члановима НДС Челинац желимо сретан пут и да својим активностима учине нешто за грађане Челинца и да не дозволе да буду заведени новим лажима. НДС ће у наредном периоду радити на томе да се политичка пракса у Челинцу знатно промијени.

„Тврдња да је остатак ОО НДС прешао у ДП лаж је јер како је познато НДС И ДП на републичком нивоу су формирали НДП што је нови политички субјект који ће активно заживјети у Челинцу чиме ће се смањити маневар манипулантима, а неке политичке „фаце“ моћи ће комотно да пакују кофере и оду у пријевремену пензију“, рекао је Дерајић..Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *