НДП замјера антисрпство Стевандићу, али латиничењем

Партија Драгана Чавића у свом коментару дешавања у НСРС не бави се, рецимо, изјавама Здравка Крсмановића, али зато мимо саопштења користи латиницу и ријеч прес (штампа, press) не може написати азбуком, али зато тим (team) може. (?!)

субота, март 3, 2018 / 13:32

Но, све је то дио политичке недосљедности нашег поднебља, у којем Фронтал.СРБ, и поред јасне опредјељености ка азбуци и српству (који изумиру), себи може приуштити луксуз да саопштења објављује у цјелости и без икаквих измјена:

Квази ујединитељ , некадашња ударна песница и побјегуља из Српске демократске странке, Ненад Стевандић, је данас у гадној дилеми. Није му јасно како се његов прст нашао на погрешном тастеру, када није подржао Ивјештај о истраживању ратних злочина, који су једногласно подржала 62 посланика у Народној скупштини Републике Српске. Треба ли наглашавати да је ријеч о гласовима, како позиционих, тако и опозиционих посланика?

Тек да се зна да и код српских посланика у Парламенту има јединства, на коме толико
инсистира Стевандић… Истина ријетко. Али, онда се нађе лажни ујединитељ, а уствари истински разјединитељ и тровач српско-српских политичких односа, Ненад Стевандић, и он – и само он, ускрати подршку Извјештају који је прилично ујединио ставове политичких странака и за који и неутрални посматрачи тврде да је направио највећи искорак по питању тражења несталих, истраживању и процесуирању ратних злочина.

И шта се даље дешава – народни посланици, у невјерици, покушавају одгонетнути мотиве оваквог Стевандићевог става и долазе до закључка да ништа није случајно, да је лажни патриотизам његова карактерна црта која сеже још у ране деведесете.

Стевандићев прст на тастеру „уздржан“ је његова доза патриотизма и лажног србовања који је очигледно, из само њему знаних разлога, овај пут био на правом и жељеном мјесту.

Уздржаност као људска карактерна црта – увијек је добродошла, али суздржаност у гласању о Извјештају који је више ујединио посланике него Стевандићева Уједињена Српска – то би се могло назвати оним именом којим овај бивши СДС-овац радо части представнике Савеза за промјене у заједничким институцијама.

Press тим НДП-аОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *