НДП: Законодавна већина сервилна извршној власти

Потврдом именовања Јове Радукића за главног ревизора јавног сектора и Божане Трнинић за његову замјеницу, под директим политичким притиском СНСД-а и Предсједника Републике Српске, парламентарна већина у НСРС показала је још једном сервилност и изабрала најподобније, а не најбоље кандидате.

четвртак, 22 марта, 2018 / 19:40

Избором политички опредјељеног и пристрасног кандидата показана је жеља владајућих да се Служба за ревизију јавног сектора понизи и обесмисли, а да њен рад буде под директном контролом оних који су заслужни за избор Радукића.

НДП још једном апелује да овај чин представља политичко сахрањивање Главне службе за ревизију, паралисање њеног објективног рада у наредном вишегодишњем периоду и отварање врата за потпуну финансијску недисциплину и нетранспарентност у пословању јавног сектора у Републици Српској.

Овим скандалозним именовањем, по први пут у историји Главне службе за ревизију, изабрани су потпуно политички поуздани страначки људи и тиме стављена тачка на сваки њен објективан и непристрасан рад у будућности.