НДП за ПСБиХ иде заједно са СДС и шта ће Чавић радити као предсједник Владе РС

Предсједник НДП-а Драган Чавић јуче је у Бањалуци рекао да ће НДП на изборима за Парламентарну скупштину БиХ, уз подршку партнерских странака, наступити на заједничкој листи са Српском демократском странком.

понедељак, 18 јуна, 2018 / 17:29

Изјавио је да је задовољан постигнутим коалиционим споразумима и тренутним позиционирањем НДП-а у читавој Републици Српској.

”Према свим релевантим истраживањима НДП стоји сасвим солидно и наш рејтинг се креће између 4.5 и 5%, а по истим истраживањима јако велике шансе за побједу имају кандидати Савеза за промјене за предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ”, рекао је Чавић.

Предсједник НДП-а је нагласио да, побједом Савеза за промјене и Вукоте Говедарице за предсједника Републике Српске, очекује формирање извршне власти на чијем челу ће, највјероватније, бити он као нови предсједник Владе.

”Одмах ће доћи до повећања пензија за 10%, а то практично значи да ће пензионери имати 13. пензију. У првих мјесец дана постројићу возни парк Владе Републике Српске у Залужанима да се види са колико и каквих возила се возикају министри и обични службеници. Ово сада превазилизаи сваку мјеру и они се понашају као службеници њемачког Бундестага, а не мале и ојађене Републике Српске”, закључио је Чавић.

НДП на овим изборима прави озбиљан резултат и реално очекивање је седам посланика у Народној скупштини Републике Српске, рекао је Чавић и додао да ће НДП сигурно бити фактор без којег се неће моћи формирати извршна власт у Републици Српској.

Предсједик НДП-а, јуче послијеподне, писуствовао је дружењу и заједничком праћењу меча Србија – Костарика, које је организовао Градски одбор НДП-а Бањалука у Мајдану, код бањалучког насеља Драгочај.

Народни демократски покрет