НДП Требиње: Вучуревић мора боље сарађивати са Додиком

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић треба да успостави бољу сарадњу са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и републичким инстутуцијама, јер се од Републике живи и од сарадње са њом, став је Градског одбора НДП-а Требиње. "Ако остале општине у којима је на власти СДС и ПДП добро сарађују са предсједником Додиком, зашто не би такву сарадњу […]

среда, 29 јануара, 2014 / 16:02

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић треба да успостави бољу сарадњу са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и републичким инстутуцијама, јер се од Републике живи и од сарадње са њом, став је Градског одбора НДП-а Требиње.

"Ако остале општине у којима је на власти СДС и ПДП добро сарађују са предсједником Додиком, зашто не би такву сарадњу остварио и град Требиње, и да кроз ту сарадњу буду ријешени бројни проблеми у овој локалној заједници", рекао је новинарима предсједник Градског одбора НДП-а Слободан Шараба.

Говорећи о тренутној сутуацији у Требињу, Шараба је истакао да је град почео да "пропада и посрће", те да је постао "црна рупа" на карти Српске, коју заобилазе "и министри и инвеститори".

Шараба, који је и одборник у Скупштини града, указао је на бројне проблеме у општинским предузећима међу којима је истакао Дом здравља, напомињући да је градској власти битније да директор буде Драган Сорајић него да се ти проблеми рјешавају.

Он је указао и на партијско запошљавање у граду. "Вучуревић је `притиснут` бројним предизборним обећањима и више од 100 људи чека да се запосли, а већ је више од 50 запослено у градским институцијама", тврди Шараба.

НДП је позвао градоначелника да покуша што прије да покрене активности на изградњи борачке зграде и да, сарадњом са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, обезбиједи одговарајућа средства за стамбено збрињавање 20 породица у Требињу.