НДП подсјетио власти на неразрјешена убиства у посљедње три године

Само прије два дана, поводом подношења кривичне пријаве против непознатог починиоца, због покушаја убиства новинара Владимира Ковачевића, подсјетили смо власти Републике Српске на пет нерјешених убистава, која су се догодила у Републици Српској у посљедње три године

среда, 5 септембра, 2018 / 17:11

Милан Вујичић убијен снајпером у Градишци;
Небојша Чубриловић убијен у сачекуши у Бањалуци;
Чедо Ђокић убијен снајпером у Зворнику;
Сенад Кобилић убијен снајпером у Орахови код Градишке;
Давид Драгичевић убијен у Бањалуци

Након свега овога синоћ је у Бањалуци убијена још једна особа у сачекуши и то лице иницијала Д.О.

Ако томе додамо и ликвидацију Раде Дојчиновић, под мистериозним околностима, у посљедње три године, ликвидирано је, на мафијашки начин, седам особа и извршен један покушај убиства.

Подсјећамо да су се сва, изузев једног у Зворнику, од седам убистава и једног покушаја убиства, у посљедње три године, десила на ширем подручју Бањалуке.

Оволики број убистава и покушаја убистава , од којих су сви завршили без хапшења и процесуирања убица, потврђује да је ниво безбједности, на ширем подручју Бањалуке, на најнижем нивоу у посљедњих 20 година.

Упозоравамо да је за овакво стање безбједности најодговорнији министар и руководиоци МУП-а Републике Српске, Окружно тужилаштво Бањалука, као и Специјално тужилаштво.

Овај број неразрјешених убистава, у посљедње три године и све чешће ликвидације на улицама Бањалуке, само потврђују да је стање опште безбједности у главном граду Републике алармантно.

У свакој нормалној земљи, послије оволико нерјешених убистава, комплетно руководство полиције поднијело би оставку и још једном позивамо министра Лукача да то одмах и учини.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *