НБА лига размишља о куп такмичењу

Комесар НБА лиге Адам Силвер узбуркао је јавност најавом “да постоји могућност да се у будућности уведе паралелно такмичење у НБА лиги, по угледу на европски фудбал, како би се тимови борили за још један трофеј”.

четвртак, 30 маја, 2019 / 16:54

“Моја је дужност да све вријеме гледам на који начин функционишу и напредују друге организације и спортово и покушам да научим нешто ново. У овом случају, европски фудбал има бројне ствари које би требало усвојити. Знам да ће традиционалисти рећи да никога не би занимало то ново такмичење и тај други трофеј, али мој одговор је да наша организација има могућност да креира нову историју и традицију”, казао је Силвер Марку Стајну из Њујорк Тајмса.

Он је рекао да је та идеја још увијек у развојоној фази, и да треба имати у виду да се ближи 75. годишњица НБА лиге. Он је као примјер узео енглеску Премијер лигу, за коју је рекао да је најгледанија на свијету, а „стара је само 27 година“.

Идеје о којима се размишља је турнин током Ол-стар викенда, као и опција за други турнир који би се одиграо по завршетку лигашког дијела и који би служио да екипе изборе додатни пласман у плеј-оф.

Како је навео Марк Стајн, иако декларисан као “човјек сокера”, овакве промјене би се косиле са америчком спортском традицијом која, за разлику од европског фудбала, препознаје само једног шампиона.

Други потенцијални трофеј би то разводнио, а како наводи, зато се и титуле шампиона дивизија и конференција у америчкој јавности не узимају за озбиљно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *