Навијачи Лејкерса знају шта хоће: Скандира се Филу Џексону

Навијачи Лос Анђелес Лејкерса су рекли своје: "Хоћемо Фила!", и послали јасну поруку челништву клуба кога желе да виде на клупи у наставку сезоне. Легендарни Фил Џексон је, сазнају амерички медији, једна од опција Лејкерса који су у петак отпустили Мајка Брауна, док на његовом мjесту, само привремено, сjеди Берни Бикерстаф. – Потпуно разумијем што […]

субота, 10 новембра, 2012 / 14:42

Навијачи Лос Анђелес Лејкерса су рекли своје: "Хоћемо Фила!", и послали јасну поруку челништву клуба кога желе да виде на клупи у наставку сезоне.

Легендарни Фил Џексон је, сазнају амерички медији, једна од опција Лејкерса који су у петак отпустили Мајка Брауна, док на његовом мjесту, само привремено, сjеди Берни Бикерстаф.

– Потпуно разумијем што навијачи желе Џексона. Он има прстење – рекао је Бикерстаф послије убједљиве побједе Лејкерса над Голден Стејтом.

Џексон је, подсјетимо, најтрофејнији тренер у историји НБА лиге са 11 титула, шест са Чикагом у Џордановој ери и пет са Лејкерсима. Он се повукао из посла претпрошле године, послије пораза од каснијег шампиона Даласа у плеј-офу. Поред њега, за посао тренера у Лејкерсима фигурира, између осталих, Мајк Д’Антони, некадашњи тренер Бенетона, Њујорка и Финикса.

Прва звијезда Лејкерса Коби Брајант каже да би био задовољан да било ко од наведеног тандема преузме екипу, а уз Џексона и Д’Антонија, додао је и Брајана Шоа, кога би такође радо видио на клупи.

– Нисам био у стању да му дам правог себе јер сам играо практично са једном ногом. Изједало ме је то што у посљедњој години Џексонове каријере нисам могао да пружим макисмум – рекао је Брајант присјећајући се посљедњих мјесеци сарадње са Зен Мастером.

Одговорни у Лејкерсима убрзано раде на рјешавању питања тренера, а постоји могућност да га именују већ до недјеље, прије утакмице са Сакраментом.0 КОМЕНТАРА