НАТО вија подморнице по Норвешкој

Норвешка је данас саопштила да ће до 5.000 припадника НАТО учестовати у противподморничким вјежбама код обале те земље почетком маја. Више од десет бродова, подморница, авиона и хеликоптера учествоваће у маневрима између 4. и 13. маја у Сјеверном мору и у Скагераку, мореузу између Норвешке и Данске. "Нема никакве везе између маневара, који су већ […]

петак, 1 маја, 2015 / 07:58

Норвешка је данас саопштила да ће до 5.000 припадника НАТО учестовати у противподморничким вјежбама код обале те земље почетком маја.

Више од десет бродова, подморница, авиона и хеликоптера учествоваће у маневрима између 4. и 13. маја у Сјеверном мору и у Скагераку, мореузу између Норвешке и Данске.

"Нема никакве везе између маневара, који су већ дуже планирани и недавних догађаја у Финској и Норвешкој", рекао је портпарол норвешке војске Брињар Стордал.

Финска, која није чланица НАТО, почетком седмице саопштила је да је морнарица испалила хице упозорења на могућу подморницу у водама код Хелсинкија.

У октобру је војска Шведске, која није чланица Алијансе, скоро седам дана неуспјешно трагала за, како су вјеровали, страном подморницом у водама недалеко од Стокхолма.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *