НАТО: Сијеци Косово – крпи Авганистан

ЛОНДОН – Лист „Фајненшел тајмс“ пише данас да су се министри НАТО-а одлучили на смањење броја припадника КФОР, како би могли да их распореде и пошаљу у Авганистан. Оваквом одлуком требало би да се избјегне ситуација у којој свака чланица Алијансе појединачно повлачи своје војнике, баш као што је то раније ове године покушала да […]

петак, јун 12, 2009 / 11:00

ЛОНДОН – Лист „Фајненшел тајмс“ пише данас да су се министри НАТО-а одлучили на смањење броја припадника КФОР, како би могли да их распореде и пошаљу у Авганистан.

Оваквом одлуком требало би да се избјегне ситуација у којој свака чланица Алијансе појединачно повлачи своје војнике, баш као што је то раније ове године покушала да учини Шпанија, која је касније одустала од таквог потеза због протеста других земаља из НАТО, додаје се у тексту.

"Фајненшел тајмс" оцјењује да је одлука о смањењу броја војника на Косову потврда све веће стабилности на подручју Косова.

Министри одбране чланица Алијансе јуче су одлучили да број војника КФОР-а до јануара сљедеће године буде смањен на 10.000, а у наредне двије године на око 2.800, уколико то буду омогућавале безбједносне околности.

Oве чињенице о којима отворено пишу страни медији, ништа не значе плашљивом и новчано оријентисаном руководству РС, које и даље слијепо слуша налоге амбасадора НАТО, показујући да им државно-правни статус РС није у врху приоритета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *