НАТО: Обезбједити средста за операцију у Либији

НАТО се свим средствима бори против кризе у Либији, али ако војна операција почне да се одуговлачи кључно ће постати питање ресурса и средстава, изјавио је данас у Београду врховни командант Савезничке команде за трансформацију генерал Стефан Абриел. Абриел је изразио увјерење да ће операција у Либији бити успјешна и да ће бити примијењена резолуција […]

уторак, 14 јуна, 2011 / 12:23

НАТО се свим средствима бори против кризе у Либији, али ако војна операција почне да се одуговлачи кључно ће постати питање ресурса и средстава, изјавио је данас у Београду врховни командант Савезничке команде за трансформацију генерал Стефан Абриел.

Абриел је изразио увјерење да ће операција у Либији бити успјешна и да ће бити примијењена резолуција УН.

"Снаге које учествују у операцији у Либији у овој фази имају средстава да наставе операцију. Ако буде потребно још средстава то ће бити ствар политичке одлуке", рекао је Абриел на заједничкој конференцији за новинаре са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Милојем Милетићем.

Он је навео да је криза у Либији била изненађење за свакога, али да се НАТО свим средствима која има на располагању бори са њом.

Одговарајући на питање поводом шпекулација да би НАТО операција у Либији могла бити угрожена због недостатка новца и ресурса, Абриел је навео да финансијска криза представља проблем за све земље због чега је више него икада важна трансформација.