НАТО: Нисмо циљали нити погодили либијску телевизију

НАТО је синоћ демантовао раније извјештаје да су његови авиони погодили либијску државну телевизију у Триполију, тврдећи да је мета било сједиште војне обавјештајне службе. „Нисмо циљали, нити погодили просторије либијске телевизије”, изјавио је портпарол НАТО-а Мајк Брекен. „Оно што јесмо циљали јесте сједиште војне обавештајне службе у центру Триполија”, рекао је Брекен агенцији Франс […]

уторак, 7 јуна, 2011 / 08:25

НАТО је синоћ демантовао раније извјештаје да су његови авиони погодили либијску државну телевизију у Триполију, тврдећи да је мета било сједиште војне обавјештајне службе.

„Нисмо циљали, нити погодили просторије либијске телевизије”, изјавио је портпарол НАТО-а Мајк Брекен.

„Оно што јесмо циљали јесте сједиште војне обавештајне службе у центру Триполија”, рекао је Брекен агенцији Франс прес, додајући да су постројења обавјештајне службе „релативно близу” телевизије.

Либијско министарство информисања саопштило је раније данас да су авиони Алијансе у недељу напали канцеларије државне телевизије.

Брекен је оптужио да су наводи које је изнео режим либијског лидера Моамера Гадафија пропагандно средство.Оставите одговор