Наталија Тривић на Међународном педагошком форуму у Петрограду

Министар посвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић учествује у програму 11. Међународног педагошког форума „Модерне технологије учења: достигнућа, искуство и пракса“ у Санкт Петербургу.

уторак, 2 јула, 2019 / 20:30

Приликом отварања Форума, министар Наталија Тривић упознала је присутне о образовном систему Републике Српске и нагласила да је примарни циљ да се образовање унаприједи по мјери данашњег ученика и у складу са социјалним и технолошким достигнућима новог дигиталног доба.

„Форум је прилика да се упознамо са моделима образовања различитих земаља, како у наставном процесу, тако и у примјени нових технологија у методикама у процесу извођења наставе, а све у циљу стварања савременог модела школе прилагођеног вјештинама и компетенцијама ученика 21. вијека“, истакла је министар Наталија Тривић.

Међународни педагошки форум у Санкт Петербургу окупио је више од 500 водећих експерата у области образовања из цијелог свијета.

Фoрум сeодржава уз информациону подршку Министарства просвјете Руске Федерације и активну сарадњу органа локалне самоуправе, који врше управу у области образовања на цијелој територији Русије.Коментариши