Наставак у серији: Дара из Јасеновца ће по одрастању постати Мирјана Карановић

Филм Предрага Гаге Антонијевића "Дара из Јасеновца" изазвао је бурне реакције домаће и свјетске јавности, а ускоро ћемо гледати и истоимену серију у којој ће бити приказани сусрет и судбина главних јунака 50 година касније.

понедељак, 27 септембра, 2021 / 19:59

"Размишљао сам о ‘Олуји’, али сам одустао. ‘Олуја’ би на ову ‘Дару’, која почиње збјегом, била збјег на збјег. Средином октобра требало би да радимо отварање серије ‘Дара из Јасеновца’, сусрет Даре и Буде педесет година касније. Љубомир Бандовић ће играти Буду, а Мирјана Карановић ће играти Дару. Веома сам узбуђен што ћу режирати, сценарио је одличан, а њих двоје су генијални глумци", открио је Гага Антонијевић.

"Радио сам са обома раније, и знам да је ту небо граница. Биће то сјајно отварање којим ће се заокружити тај циклус. Знамо да су нека дјеца преживјела, али и да су браћа и сестре били раздвојени, послати по хрватским кућама, покатоличени…

Многи од њих се више никада нису срели, иако су преживјели. Неки јесу, установили су ко су и одакле су, а неки се траже до данашњег дана. Зато ми је важно да се циклус затвори, да њих двоје на крају одлазе, али не знамо која им је судбина", додао је Антонијевић.