Наставак сарадње и послије убиства Бин Ладена

Америка, Пакистан и Авганистан наставиће сарадњу и послије убиства вође Ал Каиде Осаме бин Ладена, а пажња ће бити усмјерена на стабилност и развој Авганистана, договорено је на састанку високих дипломата из три земље. На данашњем трилатералном састанку, који је одржан у Исламабаду, истакнуто је да је убиство Бин Ладена историјиски догађај и да је […]

среда, мај 4, 2011 / 08:49

Америка, Пакистан и Авганистан наставиће сарадњу и послије убиства вође Ал Каиде Осаме бин Ладена, а пажња ће бити усмјерена на стабилност и развој Авганистана, договорено је на састанку високих дипломата из три земље.

На данашњем трилатералном састанку, који је одржан у Исламабаду, истакнуто је да је убиство Бин Ладена историјиски догађај и да је правда задовољена, али да он не значи крај рата против тероризма.

Специјални амерички изасланик за Авганистан и Пакистан Марк Гросман истакао је да је Бин Ладен насилнички поткопавао демократске власти у региону и да је због озлоглашених убистава цивила био непријатељ Пакистана и Авганистана, исто колико и САД.

"Покушавамо да гледамо у будућност. Ово што се догодило са Осамом бин Ладеном је историјски догађај и мислим да не би требало да дозволимо да нас прошлост кочи", рекао је пакистански министар иностраних послова Салман Башир након састанка који је одржан поводом Бин Ладеновог убиства.

Вођа Ал каиде Осама бин Ладен убијен је у ноћи између недјеље и понедјељка у хеликоптерском десанту елитне јединице америчке војске "Морнаричке фоке" на објекат недалеко од Исламабада, главног града Пакистана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *