Наставак ерозије Чавићеве ДП у Бањој Луци

Члан Предсједништва бањолучког Градског одбора Демократске партије – Драган Чавић, Чедо Шеварика, поднио је нопозиву оставку на све функције у овој странци. Избори су за ДП почели прелазом два кандидата у Гаврановићев табор, а наставља се постизборним незадовољством и продужењем унутарстраначке ерозије, која је почела још одласком Бранислава Шкобе. Као разлог за оставку Шеварика (на […]

петак, 16 новембра, 2012 / 15:12

Члан Предсједништва бањолучког Градског одбора Демократске партије – Драган Чавић, Чедо Шеварика, поднио је нопозиву оставку на све функције у овој странци.

Избори су за ДП почели прелазом два кандидата у Гаврановићев табор, а наставља се постизборним незадовољством и продужењем унутарстраначке ерозије, која је почела још одласком Бранислава Шкобе. Као разлог за оставку Шеварика (на слици: први с десне стране) наводи неправилности у раду органа партије, градског одбора и изборног штаба.

– Генерално, ДП је показала да се ни по чему не разликује од других политичких партија, да је приватизована од стране појединаца, да не штити једнака права својих чланова и да задовољава само личне и појединачне интересе "одабраних" чланова – рекао је Шеварика образлажући своју оставку.

Због намјештања гласова унутар странке, поред Шеварике, неколико људи са изборне листе ће иступити из ДП, сазнаје Фронтал. Наводно, намјештани су гласови у Градској изборној комисији.

– Сматрам да сам злоупотребљен "једнократно потрошен", на најгрубљи начин покраден на изборима и да ДП није хтјела да заштити моја права и када су материјални докази говорили несумњиво да је ријеч о крађи и превари – појаснио је Шеварика своју одлуку.

Као један од доказа о манипулацији наводе се резултати са изборног мјеста под шифром 034Б037 у Бањој Луци, гдје је ДП добила 33 гласа, а нико са листе ниједан.