Насјечено на кришке: Добили кредите, па туже Бобар банку

Главно рочиште по тужби предузећа “Кришка” против Бобар банке у стечају, тешкој 3,37 милиона КМ, биће одржано 20. јуна, када ће бити објелодањени уговори о добијеном кредиту који се покушава оспорити, али и детаљи репрограма позајмице, одлучено је данас у Окружном привредном суду у Бијељини.

субота, мај 12, 2018 / 10:30

Предложено је и да се пред судом појаве директор “Кришке” Горан Василић, некадашња директорица “Бобар банке” Ана Миросављевић из Бањалуке и Дарко Јеремић из Зворника, иначе сестрић покојног Гаврила Бобара, оснивача компаније “Бобар”.

Адвокат предузећа “Кришка” Саво Бојановић, као и адвокати Бобар банке и “Бобараутосемберије” Миленко Зеленовић и Веселин Лондровић остали су у цјелости код навода из тужбе, односно код одговора на тужбу.

Адвокат Зеленовић успротивио се саслушању предложених свједока због, како је појаснио, ефикасности и економичности поступка, али је суд одлучио да се свједоци ипак саслушају.

Спорни уговор о кредиту био је обезбијеђен мјеницама и хипотеком, а у међувремену је Бобар банка у ликвидацији покренула извршење по мјеници против предузећа „Кришка“ и добила тај спор. Зеленовић је навео да је пресудом Окружног привредног суда у Бијељини, из новембра прошле године, предузеће “Кришка” обавезано да Бобар банци у стечају исплати 2,77 милиона КМ, плус затезне камате. Предмет извршења биле су покретне и непокретне ствари и тада су продате двије некретнине предузећа “Кришка”, Градска пивница и самопослуга у Јањи.

Предузеће “Кришка” је контратужбом затражило ништавост уговора о кредиту са Бобар банком, али и ништавост другог уговора о позајмици који је “Кришка” закључила са “Бобар груп” и “Бобараутосемберијом”.

Предузеће “Кришка” је својевремено подигло кредит у износу од 3,37 милиона КМ и није га вратило. Дуг у износу од 1,15 милиона КМ, по позајмици, репрограмиран је 24. јула 2014. године између предузећа “Кришка” и “Бобар груп”. Између “Кришке” и “Бобараутосемберије” репрограмиран је дуг на износ од 2,23 милиона КМ, што је укупно 3,37 милиона КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *