Наши људи у свијету: Медуњанин крив за тероризам

Федерални суд у Њујорку прогласио је кривим Адиса Медуњанина, америчког држављанина поријеклом из БиХ, за планирање бомбашких напада на њујоршки метро 2009. године. Казна ће бити изречена 7. септембра, а двадесетседмогодишњем Медуњанину пријети доживотна робија, јавља АП. Одбрана је признала да је Медуњанин желио да се бори уз талибане, али да није пристао да учествује […]

среда, мај 2, 2012 / 17:50

Федерални суд у Њујорку прогласио је кривим Адиса Медуњанина, америчког држављанина поријеклом из БиХ, за планирање бомбашких напада на њујоршки метро 2009. године.

Казна ће бити изречена 7. септембра, а двадесетседмогодишњем Медуњанину пријети доживотна робија, јавља АП.

Одбрана је признала да је Медуњанин желио да се бори уз талибане, али да није пристао да учествује у терористичким нападима у Њујорку, гдје живи његова породица.

Медуњанин је путовао у иностранство да би проживео романтичну верзију џихада. Планирао је да се придружи талибанима и бори за оно у шта вјерује, рекао је адвокат Роберт Готлиб.

Оптужница је била заснована на исказима Медуњанинових школских другова Наџибулаха Зазија и Зареина Ахмеџаја, који су изјавили да су са оптуженим 2008. године, да би се осветили због америчке инвазије на Авганистан, отпутовали у Пакистан, где су их убиједили да изведу самоубилачке нападе у САД.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *