Наш Џомба

Могао је бити запамћен по изјави да ће нас економска криза заобићи, датој у скупштинским клупама, у вријеме док је био министар финансија у Влади. Пише: Жељко Свитлица Овако, Александар Џомбић ће у нашој политичкој историји бити познат као премијер против којем се Милорад Додик понио на начин који "није фер". И као такав бити […]

петак, март 1, 2013 / 17:39

Могао је бити запамћен по изјави да ће нас економска криза заобићи, датој у скупштинским клупама, у вријеме док је био министар финансија у Влади.

Пише: Жељко Свитлица

Овако, Александар Џомбић ће у нашој политичкој историји бити познат као премијер против којем се Милорад Додик понио на начин који "није фер".

И као такав бити предмет симпатија код свих оних који између власти у Српској и Додика виде знак једнакости.

Посљедице Џомбићеве улоге и потеза неће се моћи сакрити, поготово ако и даље буде обнашао неку високу функцију

Засад, у најсвјежием сјећању нам је тек одиграна утакмица, а ми у спорту, зна се, увијек навијамо за слабије.

У тој истој утакмици, Додик је играо симултанку. Самоувјерен и одлучан, дјеловао је као да зна шта ради и подсјетио на дане када се говорило да је "препрагматичан политичар". Стизало се на РТРС и РТС, истовремено.

Разлика је само у томе, што је ову партију играо у свом дворишту и међу својом дружином, гдје се снага још увијек може показати (да ли још само ту?)

Остатак те дружине склонио са стране и посматрао предсједника у соло акцији. Зато су утихнули Небојша Радмановић и Никола Шпирић, а Игор Радојичић се морао чути, због свог радног мјеста. А чинило се да би волио да је мало гласнији.

Хороскоп каже да је ова игра кратког даха, да на прољеће нема уживања и одмора, те да ће горепоменути играчи заједно са другима ускоро поново бацати коцкице.

Пошто није било у свим вијестима, овдје треба још штуро додати да је испред зграде НСРС, за вријеме расправе о оставци Џомбићеве владе, "штрајковао" један човјек из Кнежева, чију су шуму украли, а он нема коме да се пожали.Оставите одговор