Народно заједништво: Павић и Тадић на састанку

У рукавицама и опрезно, најавили су могућу изборну и постизборну сарадњу Марко Павић и Огњен Тадић, извјештава АТВ.

четвртак, новембар 23, 2017 / 23:41

Лидери ДНС-а и Народне странке, пријатељски су се, кажу састали, а на инситирање новинара, признали да је сусрет био и више него пријатељски. Политичке вриједности Народне странке сличне су онима које гаји и ДНС и то је, кажу, свему и био повод,

“Наш је циљ да утврдимо палтформу за садашњу сарадњу, предизборну, изборну и постизборну сарадњу, да утврдимо платформу, а не да смо ми сад договорили се и утврдили”, рекао је Марко Павић, предсједник ДНС-а.

“Са пуним правом господин Павић и ја, и сви наши сарадници који су јутрос били на овом састанку, закључили смо да је у РС превише свађа. И да данашња одговорност подразумјева то да дајемо процес у коме се даје прилика умјереној и нормалној политици, онаквој каква је по мјери грађана РС”, изјавио је Огњен Тадић, предсједник Народне странке.

Нове странке, каже Павић, донијеће нове идеје и допринијети приближавању два супротна политичка блока. Ипак, на питање новинара зашто може с Тадићем, а не може са Ненадом Стевандићем и Уједињеном Српском, Павић није поропустио прилику да Стеваднићу још једном спочита преотимање чланства.

“Прихватамо прелазак свакога добровољно, али ходати по републици и нудити функције, запослења и слично, а истовремено хтјети бити у коалцији са ДНС-ом, а иза леђа радити ДНС-у. Ја сам рекао својим колегама чуваћу бар лице да ми не приђе с приједа, а одзада шта ће радити, не знам”, казао је Павић.

Павић је додао да је жеља да сарадња ове двије странке не буде само на једном већ на многим питањима, подсјетивши да је Народна странка парламентарна на нивоу БиХ, гдје се отвара простор за сарадњу.

На питање новинара која је разлика у односу ДНС-а са Народном странком и са Уједињеном Српском, Павић је рекао да ДНС-у не одговара оно што ради предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

“Стевандић не може нанијети штету ДНС-у, већ наноси штету односима ДНС-а и СНСД-а”, рекао је Павић.

И старији и млађи лидер данашњи састанак зову – сарадња на добробит Републике Српске. Млађи је и узвратио позивом на нови сусрет, али у просторијама Народне странке.

 7 КОМЕНТАРА

 1. Много паметан потез и Павића и Тадића.

  Гледао сам Тадића на АТВ 1на1, веома паметно, мудро, видјећемо шта могу нове партије старих политичара.

  Ако је по Стевандићевој, основаној годину прије локалних избора, не много.

  Ипак мислим да Тадић има јачу политичку причу, односно стартну позицију, видим да ће је изгледа знати профилисати и материјализовати.

  Стевандићева прича догодине пада у воду, као и свих прелетачевић партија, видјећете да ће их сви осим ментора напасти, а и они иза леђа, политика је то!
  Зашто ће тако бити,логично је јер краду њихово и потенцијално њихово бирачко тијело.

  Паметан Стевандић јесте, али нема те памети која прелетачевић хипотеку може надомјестити.

  Немојте заборавити да је он као познати посланик, функционер, човјек који има службено возило и возача као потпредсједник НСРС основао Уједињену Српску-УС.

  Да је при оснивању имао сву подршку владе, медије, новац, да је о државном трошку прокрстарио цијелу Републику Српску, да би за годину основао око 30 општинских одбора, те да је на изборима освојио одборничке мандате у нешто више од 10% општина Републике Српске, све са невиђеном кампањом, билбордима на све стране, новцем , спотовима и чувањем његових гласова од крађе………

  У исто вријеме, Еколошка партија РС је изашла на изборе у исто општина колико и Уједињена Српска и освојила одборничке мандате у 10% општина(са доказаном крађом у још толико општина, значи по правди, освојили смо одборничке мандате у 20% општина Српске, значи, освојили смо дупло више мандата од Стевандићевих да не би крађе), све без новца, спотова, билборда и све остале помоћи коју је имао Стевандић.

  Шта мислите колико би зелени освојили мандата(гарантујем у 50% општина) да смо имали новац, медије и заштиту на бројању гласова, односно, сву логистику коју је имао Стевандић?

  Зеленим само фали логистика.
  Ми имамо идеологију, платформу о ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ,платформи објављеној прије пет година(сад тај назив као пету-прву платформу нуде-плагирају неки)),предсједник зелених Лазаревић је оригиналан, творац програма-платформе, никад мијењао партије, добро знате шта и како могу од свакога урадити, ако хоћу,, али до сада нисам.

  Ми смо коректни, живимо за идеју и програм, значи, свим прелетачевић партијама фали све што ми једини у Републици Српској имамо, то је неизраубована прича и ОБРАЗ, зар не?

  Не пишем ја ово против Стевандића, него наводим чињенице шта се може догодине десити са прелетачевић партијама.

  Стевандић видим каже да неће ни са ким, мислим да му је то грешка, бојим се да не буде по оној старој:“напело му се говно у гузици, а он мисли да је срце“

  Сваком желим добро, али својим зеленим-ПАРТИЈИ СА ОБРАЗОМ, због истрајности на идеологији, идеји, и спасоносном програму за Републику Српску, логично, желим све, све, све најбоље.

  1. “Ипак мислим да Тадић има јачу политичку причу, односно стартну позицију, видим да ће је изгледа знати профилисати и материјализовати.
   Стевандићева прича догодине пада у воду, као и свих прелетачевић партија, видјећете да ће их сви осим ментора напасти, а и они иза леђа, политика је то!“

   Читаш ли ти шта пишеш!?

   По чему је Стаевандић прелетачевић, а Тадић није?
   Више је Тадић добио од СДС-а него Стевандић.

   1. Сад ти нагађај шта сам ја мислио?

    Ја ти кажем да је Стевандић рано пропјевао, а онда још умислио да је месија,проћи ће као Вукановић, осим ако га ви не ставите на компензацију, видјећеш.

    Његова последња шанса да постане политичар кога ће народ цијенити је било да пређе код нас,што сам му јавно и у разговору нудио, све како би се сапрао преко мог образа и нашег програма.

    Што се тиче Тадића, слушао са га у два интервјуа, зна знање,ово са Павићем му је одличан потез, немам ја симпатије ни према једном политичару који је напустао своју идеологију, односно партију која му је све дала, али да зна знање, то не можеш побити.

    Ја сам му 2014 године замјерио што је као кандидат за предсједника Српске избјегао да осуди тровање Сарајевско-романијске регије априла 2014 године, тровања које сам ја зауставио угрожавајући свој живот и живот своје породице.

    Морао је то бар јавно осудити и тиме показати да он као будући предсједник Републике Српске нуди истинске промјене, односно,нуди правну и праведну државу.

    Није то урадио и зато је изборе изгубио, што је невјероватно, замало.
    То замало нека захвали мени што сам зелене повукао са избора, иако смо прошли све у ЦИК-у.

    Зашто?

    Шта мислиш да смо отишли на изборе са јаким програмским партнером који чини власт?

    Шта мислиш шта бих ја за шест мјесеци медијског бомбардовања урадио са Савеза за не-промене и колика би била разлика Милова над Тадићем, као и Жељкина над Иванићем?

    Опет, шта мислиш са друге стране, како би Тадић прошао да је натјерао Босића и СЗП, да своје троваче казне показујући да имају образ и муда.

    Прво, ја не бих написао ону колумну о САВЕЗУ ЗА (НЕ) ПРОМЈЕНЕ почетком маја2014 године , чак бих можда пристао да приступим са нашом неизраубованом причом СЗП, умјесто што сам се повукао са избора.
    Наравно, наше приступање СЗП, поред осуде и казне тровача, имало би још неке услове.

    Нпр. да се ријеше оних који су им приступили, а воде се процеси против њих, или неких партијица без идеологије, партијица које су водили пребјези, или давно политички сахрањени појединци, па онда………….

    Они окупили неких 11-12 чланица, то може само будала урадити, ту је објективно требало пет партија, све да изнесу причу о ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕ РАТНОЈ ОБНОВИ.

    Значи, поред три чланице СЗП, требао је ту још само национално одговорни Михаљица, искучиво због дугогодишњег коректног односа према СДС и дугогодишег чврстог става, што ја поштујем код сваког политичара.

    Е ту је онда као шлаг на торту долазила наша неизразубована прича, идеологија и програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА и медијски супер неугодни Лазаревић.

    Право да ти кажем,ово побројано, са добром шестомјесечном камапањом на терену и кроз медије, донијело би најмање 50 посланика у НСРС, сигурне 2/3 вечину посланика у Сарајеву, те довело до побједе оба предсједничка кандидата.

    Али јебеш побједу ради побједе, ја увијек гледам бар четири године унапријед.

    Зелени ни тада као национално одговорна партија која гледа унапријед, све због новог времена и истинских промјена, не би лако потписали са СЗП.

    Због чега?
    Због „априлских договора са народњацима из Федерације“ 2014 године у Берлину, не би га потписали да су нам нудили пет посланика, без једног услова који бих ја сто пута у кампањи поменуо, а Бога ми, морао би и Иванић, Тадић и сви остали лидери СЗП.

    Тај услов је да би у споразуму морала стајати писмена гаранција свих чланица, да ће после побједе и конституисања НСРС и програмске владе Републике Српске, наши посланици у Сарајеву прихвате мандате и тачка.

    Е онда се даље преговара под јасним и прихватљивим условима за друга два народа.
    Који би то био услов?

    Да сви српски посланици, или бар 2/3 већина наше чврсте колалиције неће прихватити састављање савјета министара, прије него се усвоји у оба парламента изворни Дејтонски споразум и не договори још низ ствари.

    Ствари које ће јавно бити изнешене пред српски народ и пред народе у Федеарацији, па ако неко наш покуша попустати, да га можемо овдје дословце линчовати, јебеш више више критике и приче о издаји, зар не?

    Запамтите људи, нема господо напретка без тога да у Сарајеву у парламентима бошњаци прихвате Дејтонски споразум, све остало је свирање кур*у.
    Доста је мени приче о томе како је муслиманима Дејтон наметнут, како је анекс 4 -Устав БиХ октроисан.

    Ето, теби мало одговор, а осталим партијама смјернице за идуће изборе.

    Поздрав

 2. Ха,ха,ха ! Па гдје си ту нано-Гебелсу ? Сад кад вам се клима коалиција са Павићем, сад је он Марко Поло ? А када без њега нисте могли да укрпите већину, није био Поло ? Што се тиче мог учешћа на изборима 2014, веома је јасно да је оно допринијело СзП јер су посланици и Ђорђић и Шукало већ двије године опозициони посланици. А опште је познато да сам ја из Напредне Српске и изашао због подршке исте усташкој унуци Жељки Цвијановић као мандатару. Ето и колеге су, додуше са мањим закашњењем, признале да сам ја био у праву. Тако да ви припадници усташко-комунистичке коалиције можете само да сањате да се ја нађем на вашој страни. Ајде покриј се ушима и гледај пресуду усташкој банди из ваше братске ХДЗ !

 3. змај огњени вук 28. новембра 2017. у 18:05

  “Што се тиче мог учешћа на изборима 2014, веома је јасно да је оно допринијело СзП јер су посланици и Ђорђић и Шукало већ двије године опозициони посланици.“

  Који шупљак!?

  Захваљујући твом учешћу Ђорђић и Шукало су гласали за избор актуелне владе. То је једина истина.

  А друго, Шукало није посланик захваљујући твојим гласовима, него зато што је био први на компензационој листи.

  “Ајде покриј се ушима и гледај пресуду усташкој банди из ваше братске ХДЗ !“

  Ова пресуда нема никакве везе са Србима. Усташка банда није оптужена због рата са Србима и злочина у истом, него због рата и злочина над Бошњацима.
  То се правих Срба не тиче, а ти и такви можете заједно са Бакиром кренути са ликовањем због пресуде.
  Бујрум и аферим!

  И не заборавите да Иванића напоменете да подржи Бакира када овај буде тужио Хрватску за агресију.
  То обавезно.
  Треба Човићу вратити мило за драго.

 4. alo koi Tadic jel to onaj sto je stoput gubio sve moguce iybore sto je naseg precjednika nazivo u tv duelu Bajom pa njega samo zato treba u aps pa sta oce on jel bijo izmjenjo deset stranaka on je izdajnik Srpski i to bi precjednik Dodik trebo da zna sakim ima posla ja cu svima reci pred izbore o cemu se tu zapravice radi on oce da otme od drugi da bi za sebe kupio i nema nikake vizije programa kuda bi mi trebali dase okrecemo i ne izjasnjava se protivu nato pakta e pa zamene to ne prolazi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *