Народ се пита на самом крају: Референдум за Хрватске у ЕУ 22. јануара

Референдум о уласку Хрватске у ЕУ биће одржан 22. јануара 2012, одлучио је вечерас убедљивом већином гласова Сабор Хрватске. Сабор је донио и одлуку о приступању Хрватске ЕУ. За одлуку о приступању ЕУ гласало је 129 посланика, а шесторо је било уздржано, док је одлуку о расписивању референдума за 22. јануар подржало 124 посланика уз […]

субота, децембар 24, 2011 / 07:54

Референдум о уласку Хрватске у ЕУ биће одржан 22. јануара 2012, одлучио је вечерас убедљивом већином гласова Сабор Хрватске.

Сабор је донио и одлуку о приступању Хрватске ЕУ.

За одлуку о приступању ЕУ гласало је 129 посланика, а шесторо је било уздржано, док је одлуку о расписивању референдума за 22. јануар подржало 124 посланика уз 12 гласова против.

Сабор је измијенио и саборску Декларацију о темељним начелима преговора за пуноправно чланство Хрватске у ЕУ будући да је на снази била одредба да се референдум мора одржати најкасније 30 дана од потписивање приступног уговора, што је најкасније 9. јануара 2012.

Сет закона којима се утврђује да ће референдум бити одржан 22. јануара подржали су посланици владајуће Кукурику коалиције, као и највеће опозиционе странке, Хрватске демократске заједнице.

Нови премијер Зоран Милановић позвао је грађане да подрже и приведу крају „важну европску причу”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *