НАПУМПАНА (KNOCKED UP)

Забавна рекламно-продуцентска комедијица, која на неким мјестима може баш искрено насмијати човјека. Пратимо судбину једне проширене породице, у којој су муж, жена, двоје дјеце и тетка. Међу брачним партнерима је одавно почело шкрипати, али тетки креће набоље. Послије дуго времена као организатор, добија посао водитеља на стварном и постојећем Е! Каналу. У току тога се […]

субота, 21 новембра, 2015 / 06:05

Забавна рекламно-продуцентска комедијица, која на неким мјестима може баш искрено насмијати човјека.

Пратимо судбину једне проширене породице, у којој су муж, жена, двоје дјеце и тетка. Међу брачним партнерима је одавно почело шкрипати, али тетки креће набоље.

Послије дуго времена као организатор, добија посао водитеља на стварном и постојећем Е! Каналу. У току тога се причало о стварним звјездама, те се и оне појављују у филму, глумећи саме себе. Изгледа да је са Џесиком Симпсон било најургентније да се убаци у сценарио, те је гост био и лик из Спајдермена (Гоблин млађи).

То није крај сарадње са овим опскурним остварењем, него чак и брачни партнер признаје како је ишао да гледа сам Спајдермена 3. А његова жена се расплаче и каже како и она воли Спајдермена. Послије тога му каже да не долази кући (пази!).

Елем, заплет настаје када тетка изађе са мамом да прославе њено унапређење, и напивши се као стока – доведе кући дебелог потхеда и упразни секс без куртона. Његовом грешком дакако, што је овдје образложено тиме да је он њено пожуривање: Хајде већ једном – схватио као знак да не треба стављати заштиту.

Потом ту иде читав низ комичних детаља, везаних за сукоб двају крајње различитих животних система. Теткине породице успјешних и лијепих, те друштва новопеченог тетка, који нема довољно новца чак ни да себи приушти мобилни телефон. Његови другари добијају коњуктивитис тако што прде једни другима голе гузице на јастук, и предано спремају садржаје за сајт који већ постоји. Као да то није довољно, тај сајт има више опција од њиховог.

Уз све то непрестано дувају, те смишљају глупе забаве и приче, између којих је најзанимљивија она са тим да су наговорили једног од њих да уђе у опкладу, по којој он годину дана неће шишати косу и браду, те ће у том случају њему бити плаћена станарина за то вријеме. У супротном он плаћа станарине свима њима.

Остатак комике долази из веома квалитетне глуме, коју и режија прати адекватно; односно редовних мушко-женских проблема, са браком као стожером читаве тематике. Кључно за трејлер, јесте да га веома забавни тата (значи теткин дјевер тј. муж њене сестре) дефинише као: Брак је као серија Сви воле Рејмонда, само што ништа није смјешно и што не траје 22 минуте, већ читав живот.

Тако трудницина сестра почне сумњати да је муж вара, да би на крају испало да он игра неку врсту менаџера или монопола, који се састоји у измишљеном драфтовању бејзбол играча. Сво четверо су заједно у тој причи, која се завршава са откривањем већ поменутог јеретички-самољубово-самосталног гледања Паукчовјека (пази!). То није могла да заборави свом човјеку и иШЋерује га из куће. Убрзо и трудна сестра откачи свог неодговорног дувача, па њих двојица као иду у Вегас

Њих двије, оставши кући, сазнају да више нијесу младе, и то од избацивача на улазу у ноћни клуб, гдје су оне кобне вечери ушле без икаквих проблема. Ту је заиста дирљив и почуан монолог друга батинаша, који говори да смије да пусти само 5% обојених у локал, односно да није до њега, него су сувише старе, а ова друга је трудна. У крајњу руку, то је већ неодговорно, требала би ићи на неку јогу или слично. Мушке половине се истрипују наједени магичних гљива, па и они одлуче да се врате кући.

Све у свему, у расплету са формулативно напетим порођањем, највише се истакне косооки љекар, који је тако озбиљан и надркан, да је то тотално смијешно и весело. На крају све се лијепо заврши и ми смо скроз сретни, у својој потреби да све што нам није било јасно гуглујемо.

Иначе, неколико пута се спомиње овај термин, што сигурно није из разлога што Мајкрософт хоће да купи Јахуов претраживач.