Напад на полицију и шумаре

Теслићка полиција привела је два лица након што су физички напали полицајце и службенике Шумског газдинства "Борја" у засеоку Брестовац код Прибинића, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој. Један полицајац је приликом савладавања отпора код нападача лакше повријеђен. Лица чији су иницијали В.М. и М.М. напали су раднике Шумског газдинства "Борја" који су уз […]

петак, 29 априла, 2011 / 12:42

Теслићка полиција привела је два лица након што су физички напали полицајце и службенике Шумског газдинства "Борја" у засеоку Брестовац код Прибинића, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој.

Један полицајац је приликом савладавања отпора код нападача лакше повријеђен.

Лица чији су иницијали В.М. и М.М. напали су раднике Шумског газдинства "Борја" који су уз асистенцију полиције вршили мјерење терена због сумње да је В.М. извршио шумску крађу.

"В.М. је физички насрнуо на геометра да би га спријечио да изврши размјер земљишта којим газдује ШГ `Борја`, а које је претходно узурпирао и са кога је посјекао дрвене сортименте", рекла је портпарол Центра Љерка Станимировић.

Она је додала да су полицајци покушали спријечити физички контакт са геометром, али је В.М. физички напао и једног полицајца, али је ухапшен.

"У међувремену, његов син М.М., који је, такође, затечен на лицу мјеста, са крампом у руци насрнуо је на једног полицајца. Полицајац му је истргнао крамп, али га је М.М. затвореном песницом ударио у главу", прецизирала је Станимировићева.

Потом је полицајца повукао у канал дубине два метра, гдје је савладан и ухапшен.

Нападачи су након саслушања у полицији пуштени на слободу, а против њих ће Окружном тужилаштву бити достављен извјештај о кривичном дијелу напад на службено лице у вршењу службене радње.