Напад на амбасаду: ФБИ хтио да прича, ухапшени нису хтјели

Агенти ФБИ затражили су да разговарају са свим до сада ухапшеним лицима у вези са терористичким нападом на Амбасаду САД у БиХ, али, према изјавама бранилаца, то нису успјели. Адвокат Идриз Каменица потврдио је да су агенти ФБИ жељели да разговарају са његовим брањеником Мунибом Ахемтспахићем који се налази у притвору Казнено-поправног завода Зеница. "Тужилац […]

уторак, 15 новембра, 2011 / 09:58

Агенти ФБИ затражили су да разговарају са свим до сада ухапшеним лицима у вези са терористичким нападом на Амбасаду САД у БиХ, али, према изјавама бранилаца, то нису успјели.

Адвокат Идриз Каменица потврдио је да су агенти ФБИ жељели да разговарају са његовим брањеником Мунибом Ахемтспахићем који се налази у притвору Казнено-поправног завода Зеница.

"Тужилац Дубравко Чампара пренио ми је захтјев ФБИ и питао ме јесам ли сагласан с тим. Одбио сам, јер сматрам да је то директно мијешање у суверенитет БиХ. Након тога, нису се више усуђивали да затраже разговор са Ахметспахићем. Они не могу само тако обављати неке радње у име САД у БиХ са држављанима БиХ, а ни са својим држављанима. То је експлицитно право државе у којој се води поступак", рекао је Каменица за "Дневни аваз".

Он сматра да је истрага комплексна и да је "отишла у ширину".

"То се види по развоју догађаја. Према свему судећи, истрага неће бити брзо завршена. Њено окончање може се очекивати у законском року од шест мјесеци", рекао је Каменица.

Вехабија Мевлид Јашаревић 28. октобра пуцао је на Амбасаду САД у Сарајеву.

Осим Мевлида Јашаревића и Емраха Фојнице, у притвору се налазе и Дино Печенковић и Муниб Ахметспахић, који су такође осумњичени за терористички напад у Сарајеву.Оставите одговор