Наоружана група држи под опсадом либијско министарство

Неколико десетина наоружаних људи држи већ други дан под опсадом либијско Министарство спољних послова у Триполију, тражећи да буде „очишћено од агената” и амбасадора свргнутог председника Моамера Гадафија. Неидентификовани наоружани људи, у тридесетак возила, од којих су нека наоружана противваздушним оруђем, опколили су јуче зграду министарства, навео је АФП. Испред улаза у зграду су постављени […]

понедељак, април 29, 2013 / 13:57

Неколико десетина наоружаних људи држи већ други дан под опсадом либијско Министарство спољних послова у Триполију, тражећи да буде „очишћено од агената” и амбасадора свргнутог председника Моамера Гадафија.

Неидентификовани наоружани људи, у тридесетак возила, од којих су нека наоружана противваздушним оруђем, опколили су јуче зграду министарства, навео је АФП.

Испред улаза у зграду су постављени транспаренти на којима се тражи усвајање закона који би омогућио отпуштање званичника из Гадафијеве ере.

„Министарство је затворено”, рекао је Ајмен Мухамед Абудеина, један од демонстраната, додајући да ће наредних дана с надлежним министрима бити одржани разговори о захтjевима демонстраната.

Он је казао и да ће опсада бити окончана када буду испуњени захтјеви демонстраната у Општем националном конгресу, највишем политичком тијелу у Либији.

У међувремену, група разјарених полицајаца ушла је у канцеларију Министарства унутрашњих послова на путу ка аеродрому код Триполија, пуцајући у ваздух и тражећи унапређења и повећање плата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *