Након заслужности у Пелагићеву, Чордаш наишао и у Теслић

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш боравио је у посјети општини Теслић у оквиру које је обишао повратничка насеља у овој општини у којима се граде куће у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП).

четвртак, фебруар 1, 2018 / 20:35

У општини Теслић ће кроз Потпројекат БХ2 бити изграђено 29 кућа за повратничке и интерно расељене породице, док ће се у оквиру Потпројекта БХ4 чија је прва фаза реализације у току, изградити 28 кућа за хрватске повратнике. Укупна вриједност ова два Потпројекта у оквиру којих ће бити бити изграђено 57 кућа за повратнике, избјегла и расељена лица, износи 2.000.000 КМ.

„Веома сам задовољан динамиком радова на изградњи ових кућа, а још ћу задовољнији бити када видим да су се ове породице уселиле у своје нове домове. Поред обезбјеђивања стамбеног простора, ми настојимо овим људима кроз редовне програме Министарства обезбједити и што боље животне услове, који ће им омогућити да остану на својим огњиштима“, рекао је министар Чордаш.

Министар Чордаш је обишао повратничко насеље Студенци у којем се гради кућа за хрватску повратничку породицу Марка Прањића, у оквиру потпројекта БХ2 Регионалног програма стамбеног збрињавања. Прањић није крио одушевљење што ће ускоро добити нови кров над главом.

„Ријечима тешко могу да опишем овај осјећај кад видим како се гради мој нови дом. Захвалио бих се министру Чордашу за све што је у претходном периоду урадио за повратнике, расељене и избјегле са простора теслићке општине“, истакао је Прањић.

Током обиласка повратничког насеља Густи Теслић, Чордаш је разговарао са повратником Михретом Јеретићем, и обишао радове на кући која је у изградњи.

„Морам да кажем да са нестрпљењем очекујем да се заврше радови на мојој новој кући. И надам се да ћу до краја марта са својом породицом ући у наш нови дом“, са узбуђењем у гласу говори Јеретић.

Министарство је само у протеклих шест година на простору Теслићке општине уложило у пројекте обнове и реконструкције стамбеног фонда и инфраструктуре, обнове вјерских објеката, те у пројекте одрживог повратка и развојних програма преко 900.000 КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *