Након сна, хркање: Тужилаштво Србије дало оптужни приједлог за Дијану Хркаловић

Истрага против Хркаловићеве, која је у притвору од 15. октобра, завршена је јуче, а саслушани су сви свједоци. Она је осумњичена да је утицала на начелника Одјељења за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције Дејана Миленковића Багзија да не достави благовремено извјештаје тужилаштву о убиству Властимира Милошевића, познатом као случај "убиство на трамвајским шинама". За […]

петак, 10 децембра, 2021 / 15:04

Истрага против Хркаловићеве, која је у притвору од 15. октобра, завршена је јуче, а саслушани су сви свједоци.

Она је осумњичена да је утицала на начелника Одјељења за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције Дејана Миленковића Багзија да не достави благовремено извјештаје тужилаштву о убиству Властимира Милошевића, познатом као случај "убиство на трамвајским шинама".

За ту ликвидацију био је оптужен, а касније правоснажно и ослобођен Вељко Беливук против којег је подигнута оптужница за пет убистава и низ тешких кривичних дјела – од шверца наркотика до отмица и силовања.

Осим Хркаловићеве, оптужним приједлогом обухваћени су Дејан Миленковић, бивши начелник новосадске полиције Милорад Шушњић, те инспектор Божидар Столић који се терети да је одавао повјерљиве информације из МУП-а Беливуку и његовом најближем сараднику Марку Миљковићу.

Столић је осумњичен да је повјерљиве информације из истраге Беливуку и Миљковићу дојављивао посредством припадника њихове криминалне групе Филипа Голубовића из Берана, против којега је поднесен оптужни приједлог.