Након Путина, Вучић хвали и Њемачку која признаје Косово и учествовала је у агресији

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је честитку предсједнику Њемачке Франк-Валтеру Штајнмајеру и канцелару Ангели Меркел поводом Дана њемачког уједињења, истакавши да ће Србија бити снажан ослонац одржавању мира на западном Балкану, те да је „снага Њемачке – снага ЕУ“.

среда, 3 октобра, 2018 / 13:53

Вучић је изразио увјерење да ће Њемачка, уз јасну визију и мудре одлуке, помоћи да се ЕУ бескомпромисно суочи са постојећим изазовима и успјешно их превазиђе, те да је то од највећег интереса за европску будућност Србије.

„Примите моје искрене честитке поводом Дана немачког уједињења, уз најбоље жеље за даљи напредак ваше земље и благостање свих њених грађана. Овај дан још једном подсећа на то да пут успеха Немачке чврсто почива на једнакости, правди и слободи“, навео је Вучић.

Вучић је потврдио да ће Србија, као поуздан партнер, бити снажан ослонац у одржавању мира и јачању демократије на западном Балкану, који је, захваљујући Берлинском процесу, кренуо путем стабилности и сарадње.

„Поносан сам што Србија и Немачка сада имају најбоље односе у својој историји и да су они у знаку великог међусобног поверења“, навео је Вучић и захвалио за подршку Њемачке европском путу Србије.

Он је подсјетио да је и економска сарадња двије земље у снажном замаху и да вјерује да је повећање броја њемачких инвестиција одраз промијењене слике о Србији и њеног већег угледа у Њемачкој.

„Захвалан сам немачким компанијама што у Србији обезбеђују радна места за 50.000 радника, али и дају пример како се посвећеним радом и марљивошћу стиже до успеха и бољег стандарда“, наводи Вучић у честитки.

Он је изразио наду да ће и у наредним годинама српско-њемачки односи напредовати на обострану добробит и у духу европских вриједности.Оставите одговор