Након прошлогодишњег, који их је умало коштао избацивања са листе – нови видео Уједињене Српске

Уједињена Српска објавила је нови промотивни спот под називом ,,У кризи се доносе стратешке одлуке и одмах дјелује", у ком се говори приоритетним одлукама које власт мора да донесе, а односе се наобезбјеђивање сигурности грађана Републике Српске, првенствено кроз осигурање довољних залиха хране и енергије, али и обезбјеђивање функционалности државе у ситуацијама великих криза.

уторак, 13 септембра, 2022 / 17:57

На наш упит предсједнику Уједињене Српске, др Ненад Стевандићу који су витални интереси Републике Српске он нам је одговорио да је војна интервенција у Украјини убрзала ток историје, и видимо да велике државе попут Њемачке већ упадају у тешку кризу. Приоритет малих држава попут Републике Српске мора да буде производња хране и енергије, јер велике силе немају проблем да у кризи отимају оддругих, док ми морамо да се потрудимо да сами себи обезбједимо опстанак и сигурност. 

Стевандић додаје да је незадовољан тренутном политиком која се односи на пољопривреду, јер како он каже, Република Српска има највише обрадиве површине по једном становнику а производи мањехране и од Словеније или Израела, иако су по величини приближно исте а имају неупоредиво мању и неквалитетније земљиште.

Разлог томе је што не постоји довољно подстицаја од државе за мала газдинства, јер Република Српска нема велике пољопривредне произвођаче, и да десет хиљада пластеника може да обезбједи тридесет хиљада радних мјеста, и да се подстицаји државе морају окренути управо тим малим газдинствима.

Стевандић додаје да се на примјеру Станара у којим Уједињена Српска има власти у којој су отворене две њемачке фабрике, на исти начин може развити комплетна Уједињена Српска, јер Српска производи довољно струје, односно највише киловат часова по становнику у Европи, и да је та струја јефтинија и у односу на регион и у односу на Европу, и то је предност која мора да приведе инвестиције, јер оперативни трошкови могу да буду и до шест стотина пута мањи него било гдје друго у Европи.