Након проналаска оружја "за не дај Боже" у Јањи, градоначелник Бијељине позива на смиреност

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изразио је забринутост због проналаска велике количине наоружања и војне опреме у Јањи. Градоначелник Петровић сматра да је разочаравајуће да се овакве појаве догађају у нашем граду у 2021. години, али и да изненађеност не смије умањити неопходни опрез и свијест о озбиљности ситуације.

четвртак, 4 марта, 2021 / 15:21

Одмах по сазнању за овај догађај, градоначелник је директно контактирао представнике Полицијске управе Бијељина и, након више детаљних разговора, сигуран је у вољу и способност Полицијске управе и надлежног тужилаштва да ефикасно расвијетле овај случај и очувају мир и безбједност грађана. Градоначелник наглашава да нема мјеста паници, гласинама и дизању тензија, као и да је неопходно да сви грађани стрпљиво сачекају завршетак истражних радњи и да, уз обострано повјерење, сарађују са надлежним институцијама.

У складу са новонасталом ситуацијом и договором са Полицијском управом Бијељина, Градоначелник ће реактивирати Форум безбједности Града Бијељина, који је установљен одлуком градоначелника из 2011. године и у чији рад ће бити укључени релевантни актери из струке и друштвеног живота.

Грађане Семберије, а посебно Јање, позива на мир и стрпљење, како би Полицијска управа Бијељина и надлежно тужилаштво несметано извршили своје задатке, који су прије свега у служби заштите безбједности свих грађана.

Претресом викендице и других просторија које користи лице Н.М. на подручју Јање код Бијељине полиција је јуче пронашла већу количину војне муниције и опреме (униформе, панцири, шљемови и капе), а чије израђивање, набављење, ношење или држање грађанима није уопште дозвољено, саопштено је из Полицијске управе Бијељина. У наставку акције данас је пронађено још 22 сандука муниције.