Највећа свјетска берза криптовалута под истрагом због прања новца

Бинанс, највећа свјетска берза криптовалута према волумену трансакција, на мети је истраге америчких власти због прања новца, пише Блумберг.

петак, 14 маја, 2021 / 17:00

Стручњаци специјализовани за истраге пореза и прања новца истражују највећу крипто берзу на свијету, наводи се у извјештају.

Бинанс управља раширеним глобалним царством крипто трговине, укључујући деривате, којима је у основи забрањени на америчком тржишту. Бинанс је све донедавно очекивао како ће се притисак регулатора на њих неће односити. Бивши банкарски регулатор Брајан Брукс постављен је за предсједника управе Бинансове америчке подружнице прошлог мјесеца.

Бинанс има сједиште на Кајманским острвима, преноси Сеебиз.еу.

"Своје законске обвезе схватамо врло озбиљно и сарађујемо с регулаторима и агенцијама за спровођење закона”, рекла је гласноговорница Бинанса.

"Напорно смо радили на изградњи робусног програма усклађености који укључује принципе и алате за спречавање прања новца који финансијске институције користе за откривање и рјешавање сумњивих активности.”

Одбила је даље да коментарише пријављену истрагу.

Истрага Бинанса још је један ударац крипто сцени у дану кад је избрисано 365 милијарди долара тржишне капитализације на крипто тржишту. А све је кренуло твитовима Илон Маск.