Најскупљи град на свијету и даље је Сингапур

Сингапур је задржао позицију најскупљег града на свијету, а као и на прошлогодишњој листи слиједе га Париз, Осло, Цирих и Сиднеј, објавила је истраживачка агенција Ецономист интеллигенце унит (ЕИУ), преноси британски јавни сервис ББЦ. Истраживање је обухватило 133 града широм свијета, као основа за истраживање је узет Њујорк, док су поређења трошкова вршена у 160 […]

уторак, март 3, 2015 / 14:30

Сингапур је задржао позицију најскупљег града на свијету, а као и на прошлогодишњој листи слиједе га Париз, Осло, Цирих и Сиднеј, објавила је истраживачка агенција Ецономист интеллигенце унит (ЕИУ), преноси британски јавни сервис ББЦ.

Истраживање је обухватило 133 града широм свијета, као основа за истраживање је узет Њујорк, док су поређења трошкова вршена у 160 услуга и производа, укључујучи храну, одјећу и режије.

У области основних животних намирница Сингапур је 11 одсто скупљи од Њујорка, а заједно са Сеулом је најскупље мјесто за куповину одјеће на свијету, уз цијене које су 50 одсто више него у Њујорку, наводи ЕИУ.

Сингапур има и високе цијене аутомобила, а трошкови превоза су скоро три пута већи него у Њујорку, преносе агенције.

Подаци прикупљени у овом истраживању намијењени су за израчунавање трошкова живота оних који желе промијенити мјесто становања, као и за пословне путнике.

ЕИУ је објавио податке и о најјефтинијим градовима на свијету, при чему се на првом мјесту нашао Карачи (Пакистан), затим индијски град Бангалор, венецуеланска пријестоница Каракас и индијски градови Мумбај и Ченај.Оставите одговор