Најновији приједлог Данета Чанковића: Предсједник Републике Српске нека буде независни кандидат

Све у своје вријеме, каже народна пословица. Можда је вријеме да предсједник Републике Српске буде независни кандидат на изборима 2022. године. Доста нам је било подјела, свађа, па и мржње међу српским политичарима и нечије жеље да све то уради и у српском народу и то у времену када је Српска у највећој опасности.

уторак, 30 новембра, 2021 / 12:37

Тешко је повјеровати да постоји српски политичар који ће из зле намјере, због личних разлога издати интересе Републике Српске. Због различитог одређивања тих интереса, због различитог начина њихове реализације, као и због прихватања оног система вриједности које је посљедица нашег моралног и духовног пада, могуће је издати Републику Српску.

Можда неки српски политичари сматрају да Српска треба ући у НАТО. Зато треба на смирен и добронамјеран начин суочити размишљања, аргументе и чињенице за и против уласка у тај војни савез. Огромна важност те одлуке не произилази само из чињенице да је НАТО извршио агресију 1995. и 1999. године на српски народ, да се ставио на страну српских противника и то не због користи тих противника, већ што су српски и НАТО интереси супротстављени, чак не и само због тога што би тиме могли ући у рат са онима са којима никад не би требали ратовати. Већ, не бисмо требали ући у НАТО зато што би тиме отпочео процес губљења српског идентитета и нестанка као народа.

Слична је ситуација и са уласком у садашњу ЕУ. Она се сада налази на јако порозним темељима и могућа је нестабилност која ће изазвати сукобе унутар њених граница. Најмање што се може очекивати јесте успостављање нове структуре ЕУ, која неће укључивати ни једну нову чланицу, чак су могуће и различите "селекције" садашњих чланица уније.

Посебно је питање, али и од суштинског значаја систем вриједности ЕУ. Законом се намећу ненормалности које су у супротности са традиционалном породицом и истинским и непролазним вриједностима. Покушава се промијенити суштина људске природе, наметнути лажна слобода и потчинити човјек својеврсном њиховом анестезираном.

Зато нам је сада потребан независни кандидат за предсједника Републике Српске који ће имати и снагу, вољу и визију да предводи широки покрет добра. Човјек који је поштен, који је родољубив, храбар, вриједан, који његује истинске вриједности, онај који ће окупљати… који ће сарађивати и са позицијом и са опозицијом и са вјерским установама, са СПЦ, који ће осјећати и радост и терет народа. Треба нам онај независни кандидат који има суштински смисао кроз љубав према отаџбини и народу.

И добро би било да бар неке политичке странке подрже нестраначку личност за предсједника Републике Српске, не искључује се могућност да и невладине организације (групе грађана) ураде то – па нека народ одлучи на изборима.