Најновији партиоид, те тезга Бјелогрлића & Марковића

Док се за историчара Предрага Марковића зна да је потпредсједник СПС Ивице Дачића, нејасно је што се Драган Бјелогрић, и са којим циљем, појављује таман колико и Бранислав Лечић, на оваквим естраднополитичким тезгама у Српској.

среда, 14 марта, 2018 / 12:45

Покрет Позитивне снаге Српске организује Јавну трибину са Драганом Бјелогрлићем и са историчарем др Предрагом Ј. Марковићем.

Трибина ће се одржати у Бањој Луци, у амфитеатру Факултета политичких наука14. марта, у 13 часова.

Тема предавања јесте разговор о култури, традицији, успјесима, побједима и поразима, и о значају окретања сопственој култури, могућностима и предностима које нам снажно историјско и културно утемељење дају као народу и друштву.

Говорићемо и о популарној серији "Сенке над Балканом", реакцијама које је произвела и о томе како је у популарној култури заживио један интересантан историјски период, те како се јавност заинтересовала да више истражује и чита о одређеним историјским догађајима и личностима.

Нама је као организаторима изузетно драго да познате и остварене личности попут нашег прослављеног глумца и режисера Драгана Бјелогрлића и др Марковића долазе и учествују на нашим догађајима, јер сматрамо да то значајно подиже квалитет културног и јавног живота у Бањој Луци и Републици Српској.

Наравно, циљ нам је и да трибина буде интерактивна, стога позивамо све младе, студенте, али и остале грађане да нам се придруже сутра.

Од толиких "Српских" није јасно ко су сад Позитивне снаге, још мање ко даје паре да дођу ова два Београђанина. Али је јасно да није џабе. И да ћемо то чути касније.