Најмање 5 ирачких војника настрадало у бомбашким нападима

Најмање пет ирачких војника погинуло је данас у два бомбашка напада у Багдаду, што су били највећи инциденти у главном граду у посљедњих неколико седмица, саопштили су војни и болнички званичници. Једна бомба активирана је на тргу, а друга поред пута, у тренутку доласка војне патроле у сунитски округ Адхамија, у сјеверном дијелу града. Рањено […]

недеља, 14 августа, 2011 / 18:33

Најмање пет ирачких војника погинуло је данас у два бомбашка напада у Багдаду, што су били највећи инциденти у главном граду у посљедњих неколико седмица, саопштили су војни и болнички званичници.

Једна бомба активирана је на тргу, а друга поред пута, у тренутку доласка војне патроле у сунитски округ Адхамија, у сјеверном дијелу града.

Рањено су још тројица војника и осморо цивила, изјавили су болнички извори.

Насиље у Ираку ослабило је током светог муслиманског мјесеца рамазана, од почетка августа.

Насиље између шиита и сунита било је на врхунцу 2006. и 2007. године, а сунитски исламисти повезани са Ал каидом и данас често изводе бомбашке и оружане нападе.

Више од осам година послије инвазије којом је свргнут Садам Хусеин, ирачке снаге безбједности тврде да су у стању да одговоре на све пријетње, али су у току разговори са Вашингтоном о останку одређеног броја америчких официра у својству инструктора.