Најчитаније књиге у Народној библиотеци

Међу најчитанијим књигама Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске у Бањoj Луци у 2011. години биле су „Авантуре неваљале дјевојчице“ нобеловца Мариа Варгаса Љосе, трилогија Миленијум „Мушкарци који мрзе жене“, „Дјевојчица која се играла ватром“ и „Кула од карата“ Стига Лашона. "Велика потражња владала је и за дјела Гордане Куић `Мирис кише на Балкану`, `Цват […]

петак, децембар 30, 2011 / 13:49

Међу најчитанијим књигама Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске у Бањoj Луци у 2011. години биле су „Авантуре неваљале дјевојчице“ нобеловца Мариа Варгаса Љосе, трилогија Миленијум „Мушкарци који мрзе жене“, „Дјевојчица која се играла ватром“ и „Кула од карата“ Стига Лашона.

"Велика потражња владала је и за дјела Гордане Куић `Мирис кише на Балкану`, `Цват липе на Балкану`, према којима је снимљена и серија, као и остали наслови ове књижевнице", рекла је Срни Оријана Вуковић из Народне и универзитетске библиотеке Српске.

Према њеним ријечима, међу најчитанијим књигама је и књига "Рингишпил" Јелене Бачић – Алимпић, "Ловац на змајеве" и "Хиљаду чудесних сунаца" Халеда Хосеинија, те "Три метра изнад неба" Федерика Моће.

Вуковићева је додала да су током цијеле године биле тражене књиге и Харукија Муракамија, Орхана Памука и Паола Коеља.

Она је истакла да је у 2011. години забиљежен раст броја читалаца, али и броја прочитаних књига, те да се може рећи да је све већи број становништва које слободно вријеме проводе уз књигу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *