Најбољи спортски клубови Српске добили награде од министарства

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић уручила је данас пригодне награде у износу од 10.000 КМ и 5.000 КМ представницима клубова из Српске који су екипни прваци у такмичењима на нивоу БиХ прве категорије. Она је на пријему у Бањалуци представницима Рукометног клуба "Борац м:тел“ из Бањалуке, Женског одбојкашког клуба "Јединство" из […]

среда, јун 19, 2013 / 12:48

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић уручила је данас пригодне награде у износу од 10.000 КМ и 5.000 КМ представницима клубова из Српске који су екипни прваци у такмичењима на нивоу БиХ прве категорије.

Она је на пријему у Бањалуци представницима Рукометног клуба "Борац м:тел“ из Бањалуке, Женског одбојкашког клуба "Јединство" из Брчког, Кошаркашког клуба "Игокеа“ из Лакташа и Женског кошаркашког клуба "Млади Крајишник“ из Бањалуке уручила по 10.000 КМ, а представницима Атлетског клуба "Борац“ из Бањалуке 5.000 КМ.
Тешановићева је рекла новинарима да ће ускоро бити организован састанак на којем ће учествовати предсједик Републике Српске Милорад Додик, предсједик Владе Српске Жељка Цвијановић, ресорни министри и представници Града Бањалука да би се договорили шта даље радити са спортом у Републици с обзиром на тешку финансијску ситуацију, да би и спортски клубови могли планирати своје активности.

"Сигурна сам да су ово најбољи клубови које Влада Српске треба да подржи, али је буџет Министарства породице, омладине и спорта сувише мали да би се нешто више обезбиједило“, истакла је Тешановићева.

Она сматра да сљедеће године треба много више пажње обратити на спорт, без обзира на тешку ситуацију.

Тешановићева је подсјетила да је Министарство 2008. године за спорт имало на располагању 16 милиона КМ, а ове године нема ни шест милиона, тако да овај износ за 2014. годину мора да буде повећан.

Директор Рукометног клуба "Борац м:тел“ из Бањалуке Борис Ђого рекао је да ова помоћ финансијски није значајна ни за један од клубова сходно нивоу такмичења и обавеза које имају, те да је то показатељ укупног стања и који помаци треба да се направе да би спорт живио на здравој основи и финансијској конструкцији и да би се постизали добри резултати и у будућности.

"На данашњем пријему договорили смо се да ће сви представници врхунског спорта из клубова који су постигли најбоље резултате имати у најскорије вријеме састанак са предсједником Српске, предсједником Владе Републике Српске и ресорним министрима у вези са проблемима у спорту“, најавио је Ђого.

Он је додао да очекује да ће се на том састанку одредити нове смјернице како би врхунски клубови из Републике Српске лакше функционисали у Европи.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *