Најбољи спортисти Србије: Ђоковић, Шпановићева и рукометашице

Атлетичарка Ивана Шпановић и тенисер Новак Ђоковић проглашени су за најбоље спортисте Србије у 2013. години у избору Олимпијског комитета Србије. Шпановићева је освојила бронзу у скоку удаљ на Свјетском првенству у Москви, а Ђоковић је освојио седам АТП титула, међу којима су и Аустралијен опен и завршни Мастерс куп. За најбољи женски тим проглашена […]

среда, 25 децембра, 2013 / 08:20

Атлетичарка Ивана Шпановић и тенисер Новак Ђоковић проглашени су за најбоље спортисте Србије у 2013. години у избору Олимпијског комитета Србије.

Шпановићева је освојила бронзу у скоку удаљ на Свјетском првенству у Москви, а Ђоковић је освојио седам АТП титула, међу којима су и Аустралијен опен и завршни Мастерс куп.

За најбољи женски тим проглашена је рукометна репрезентација која је недавно постала вицешампион свијета, а најбољи мушки тим је одбојкашка репрезентација, освајач бронзане медаље на првенству Европе. Најуспјешнији млади спортиста је веслач Андрија Шљукић, најбољи тренер селектор рукометашица Саша Бошковић, а добитник трофеја МОК "Пјер Кубертен, спорт као школа живота" је кошаркашица Наташа Ковачевић.

– На њима је да изборе норме за Сочи и Рио, а они који су визе за та такмичења већ обезбедили исписаће своја имена у страницама ОКС. Идите корак по корак, верујте у себе, а ми ћемо бити уз вас – казао је предсједник ОКС Владе Дивац.Оставите одговор