Најбоља српска ракија прави се у Градишци
У Институту за воћарство у Чачку, засиједала је деветочлана комисија да прогласи најбољу српску ракију. Та, нимало наивна титула припала је произвођачу из Републике Српске, Јовици Малиновићу из Градишке. Његова шљивовица проглашена је најбољом и најквалитетнијом српском ракијом. Друго мјесто припало је ракији браће Томашевић из Пријепоља, а треће шљивовици Милана Плазинића из Чачка. Деветочланом […]
У Институту за воћарство у Чачку, засиједала је деветочлана комисија да прогласи најбољу српску ракију.
Та, нимало наивна титула припала је произвођачу из Републике Српске, Јовици Малиновићу из Градишке.
Његова шљивовица проглашена је најбољом и најквалитетнијом српском ракијом.
Друго мјесто припало је ракији браће Томашевић из Пријепоља, а треће шљивовици Милана Плазинића из Чачка.
Деветочланом републичком дегустационом комисијом, предсједавао је Нинослав Никићевић.
Новине пишу да је он пробао 44 узорка добијена од произвођача из Србије и Републике Српске прије него што је донио одлуку о побједницима такмичења!
Ипак, не сумњамо у његов бистар ум и оштар осјећај за расуђивање.