Најбоља српска ракија прави се у Градишци

У Институту за воћарство у Чачку, засиједала је деветочлана комисија да прогласи најбољу српску ракију. Та, нимало наивна титула припала је произвођачу из Републике Српске, Јовици Малиновићу из Градишке. Његова шљивовица проглашена је најбољом и најквалитетнијом српском ракијом. Друго мјесто припало је ракији браће Томашевић из Пријепоља, а треће шљивовици Милана Плазинића из Чачка. Деветочланом […]

петак, април 27, 2012 / 19:09

У Институту за воћарство у Чачку, засиједала је деветочлана комисија да прогласи најбољу српску ракију.

Та, нимало наивна титула припала је произвођачу из Републике Српске, Јовици Малиновићу из Градишке.

Његова шљивовица проглашена је најбољом и најквалитетнијом српском ракијом.

Друго мјесто припало је ракији браће Томашевић из Пријепоља, а треће шљивовици Милана Плазинића из Чачка.

Деветочланом републичком дегустационом комисијом, предсједавао је Нинослав Никићевић.

Новине пишу да је он пробао 44 узорка добијена од произвођача из Србије и Републике Српске прије него што је донио одлуку о побједницима такмичења!

Ипак, не сумњамо у његов бистар ум и оштар осјећај за расуђивање.



Оставите одговор