Најбогатији кинез тежак 11 милијарди долара

Предсједник грађевинске фирме "Сани" Лијанг Венген је најбогатији Кинез, а вриједност његове имовине процјењује се на 11 милијарди долара, објавио је магазин "Хурун репорт". Венген (55), бивши управник фабрике оружја, удвостручио је вриједност своје компаније у посљедњих годину дана. Кина је прошле године имала 189 милијардера у америчким доларима, а ове године их има 271. […]

среда, 7 септембра, 2011 / 15:33

Предсједник грађевинске фирме "Сани" Лијанг Венген је најбогатији Кинез, а вриједност његове имовине процјењује се на 11 милијарди долара, објавио је магазин "Хурун репорт".

Венген (55), бивши управник фабрике оружја, удвостручио је вриједност своје компаније у посљедњих годину дана.

Кина је прошле године имала 189 милијардера у америчким доларима, а ове године их има 271. На листи се налазе тајкуни из области инетрнета и некретнина, преноси Би-Би-Си.

Зонг Ћингху, први човјек компаније за производњу освјежавајућих пића "Вахаха", пао је на друго мјесто, са богатством од 10,7 милијарди долара.

Трећи на листи је предсједник претраживача интернета "Баиду" Робин Ли Јанхонг, који посједује 8,8 милијарди долара, а четврти је Јан Бин, чија компанија врши дистрибуцију енергетског пића "ред бул". Његово богатство процијењено је на 7,8 милијарди долара.

Магазин "Хуран репорт" саставља листу најбогатијих Кинеза од 1999. године.