Наградић се повукао са функција у ПДП

БАЊА ЛУКА – Потпредсједник Партије демократског прогреса и члан Предсједништва ПДП Слободан Наградић поднио је вечерас неопозиву оставку на ове функције. Наградић је истакао да има више мотива за ову оставку која није исхитрено донесена. У допису упућеном предсједнику ПДП-а Младену Иванићу, у који СРНА има увид, Наградић је навео да је разлаз са већином […]

петак, 10 децембра, 2010 / 10:32

БАЊА ЛУКА – Потпредсједник Партије демократског прогреса и члан Предсједништва ПДП Слободан Наградић поднио је вечерас неопозиву оставку на ове функције.

Наградић је истакао да има више мотива за ову оставку која није исхитрено донесена.

У допису упућеном предсједнику ПДП-а Младену Иванићу, у који СРНА има увид, Наградић је навео да је разлаз са већином чланова Предсједништва и одређеног броја чланова Главног одбора ПДП-а, "принципијелне, идеолошко-програмске и концепцијске нарави, а не политичко-тактичке инспирације и провинијенције, односно, персоналне склоности".

"О многим битним феноменима, процесима и односима мислимо различито, и то се више не може, а ја мислим да и не треба, прикривати", истакао је Наградић, наглашавајући да је о различитим мишљењима и ставовима увијек инсистирао да се поведе темељна расправа у органима партије, а не на неформалним сједељкама и у кафанама.

Он је истакао да је проблем у томе што већина других чланова Предсједништва, односно, Главног одбора ПДП-а, није жељела да јасно изнесе ставове, него је препуштала да већину одлука доносе "неки стварни или имагинарни" ауторитети, избјегавајући тако да преузму и поднесу свој дио одговорности за активности и резултате ПДП-а.

"Нарочито нису жељели да поднесу свој дио одговорности за неуспјех партије, а резултати општих, парламентарних избора и предсједничких избора одржаних 2010. године су, бар по мојим критерујумима и оцјени, неуспјех за ПДП", нагласио је Наградић.

Он сматра да су за то одговорни, осим низа неповољних околности за ПДП као опозициону партију, и неке лоше процјене, одлуке и потези, а још више неприхватљива понашања појединаца у вријеме кампање.

Наградић тврди да су неусаглашеност оцјена и ставова о томе, непосредни повод "камена раздора" у садашњем саставу Предсједништва ПДП-а, наглашавајући да таква политика не даје резултате, због чега он даље више не жели да учествује у раду органа партије, гдје су, како је истакао, завладали односи по којима и у свему је одлучујућа ријеч једног човјека, "чак и онда када је то противно програмско-идеолошким опредјељењима и интересима партије, па и цијеле Републике Српске".

"То је, увјерен сам, недопустив и некористан степен приватизације у руковођењу партије", нагласио је Наградић.Оставите одговор