Награде за најљепше ћириличне рукописе

У Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, јуче, 10. фебруара, отворена је изложба под називом "Најљепши ћирилични рукописи". Ријеч је о рукописима који су пристигли на конкурс који је расписао Градски одбор Бања Лука Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске. На конкурс се пријавило преко 100 основних […]

четвртак, фебруар 11, 2016 / 10:43

У Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, јуче, 10. фебруара, отворена је изложба под називом "Најљепши ћирилични рукописи".

Ријеч је о рукописима који су пристигли на конкурс који је расписао Градски одбор Бања Лука Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске.

На конкурс се пријавило преко 100 основних и средњих школа у Републици Српској и 38 учесника из категорије остали грађани. Награде су додијељене у четири категорије: млађи основци, старији основци, средњошколци и остали грађани. За најљепше ћириличне рукописе по категоријама, проглашени су:

– Ведран Рогић, други разред ОШ „Свети Сава“ Бања Лука (млађи основци);

– Софија Савановић, девети разред ОШ „Иво Андрић“ Бања Лука (старији основци);

– Божидар Танасиловић, СШЦ „Голуб Куреш“ Билећа (средњошколци);

– Бошко Ћаћић, Рогатица (грађани).

Од свих најљепших ћирличних рукописа штампана је покретна изложба, која ће бити постављена у бројним мјестима у славу ћирилице и лијепог писања.Оставите одговор